„The Best FIFA Football Awards 2016”, live la TVR

Actriţa Eva Longoria şi prezentatorul tv german Marco Schreyl sunt gazdele fastuoasei ceremonii din Elveţia, dedicată celor mai buni fotbalişti, antrenori şi suporteri ai planetei. Evenimentul este transmis în direct la TVR 1 şi TVR HD pe 9 ianuarie, de la ora 19.30.

Cei mai buni jucători, cei mai buni antrenori, cele mai spectaculoase goluri marcate de-a lungul anului trecut sunt în luminile reflectoarelor luni, 9 ianuarie, în Elveţia, la Zürich, în cadrul unui eveniment de gală ce onorează performanţele sportive ale fotbalului mondial.

Ceremonia The Best FIFA Football Awards 2016 este prezentată de actriţa americană Eva Longoria şi omul de televiziune german Marco Schreyl şi transmisă în direct, de la 19.30, la TVR 1 şi TVR HD. Pentru telespectatorii din România, evenimentul este comentat de Emil Hossu-Longin şi Marian Olaianos.

Premiile sunt acordate pentru performanţa sportivă şi pentru conduita din teren şi din afara lui, în perioada noiembrie 2015 – noiembrie 2016.

Nominalizările au fost făcute pentru 8 categorii: cel mai bun jucător (nominalizaţi: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Antoine Griezmann), cea mai bună jucătoare (Melanie Behringer, Carli Lloyd, Marta), cel mai bun antrenor (Claudio Ranieri, Fernando Santos, Zinedine Zidane), cea mai bună antrenoare (Jill Ellis, Silvia Neid, Pia Sundhage), cel mai frumos gol (denumit Premiul Puskàs, îi are ca protagonişti nominalizaţi pe brazilianul Marlone, pe Daniuska Rodríguez din Venezuela, respectiv pe Mohd Faiz Subri din Malaezia), premiul pentru suporteri, premiul pentru fair-play, respectiv pentru cel mai bun 11. Voturile vin din partea selecţionerilor, căpitanilor echipelor naţionale, ziariştilor şi din partea publicului, fiecare categorie contând în proporţie de 25%.

Încă din 1991, cei mai buni fotbalişti ai planetei sunt celebraţi în cadrul unor gale pline de fast, organizate de FIFA. Evenimentul din 9 ianuarie are menirea de a readuce fotbalul acolo unde îi este locul: în inimile oamenilor.

INFO

www.fifa.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: