THE AMSTERDAMS lansează albumul Winds Apart in Iași la ArtHouse

the-amsterdams-album-winds-apart-lansare-iasi-arthouse-central-concert-18-ianuarie-2014Sâmbătă 18 ianuarie vă așteptăm la ArtHouse pentru o seara în care THE AMSTERDAMS lansează la Iași noul lor album “WINDS APART”. Concertul face parte din turneul national de promovare a ultimului lor album iar primele orase vizate sunt Botosani (17 ian.) si Iasi (18 ian.) La Botosani concertul se va tine in Smart Cafe cu incepere de la ora 21.30, in timp ce la Iasi concertul este programat la ora 22.00, in clubul Art House Central.

DESPRE

Trupă bucureșteană cu fondator ieșean (Andrei Hațegan, vocalistul trupei, membru și în proiectul We Singing Colors), The Amsterdams dă rost boxelor și instrumentelor din anul 2006, moment în care spiritele libere din amsterdami au început să rezoneze împreună și în aceeași direcție. La șase ani distanță, actualii 4 membri ai formației (Andrei – voce, chitară, Ovidiu Bejan – keyboards, backing vocals, Augustin Nicolae – bass, percuție și Andrei Ungureanu – chitară) completează cu muzică nouă și ieșiri pe scene mari o colecție de un EP, două albume de studio (Adolessons – 2009 și Electromagnetica – 2011) și patru videoclipuri. Prin Electromagnetica, The Amsterdams au intrat oficial în breasla electronicilor, odată cu sprijinul oferit în producția albumului de un titan muzicii de gen – Electric Brother – stabilindu-se și coordonatele actualului sound al trupei.

Cei 4 au reușit în scurt timp scurt să capteze atenția artiștilor internaționali, printre care se numără și trupa Wolf Parade, cărora românii le-au deschis concertele în turneul european din 2010. Alte mari nume care i-au avut în deschidere pe alternativii de la The Amsterdams sunt The Cranberries, The Whitest Boy Alive, The Dandy Warhols, Parov Stelar sau Morcheeba.

Winds Apart” a fost inregistrat in perioada decembrie 2012 – decembrie 2013 si contine 15 piese acustice, din care 2 compozitii noi, “Crackers” si “Where to go”, ce nu au mai aparut pe niciun material pana in prezent. Restul cantecelor sunt reinterpretari in cheie acustica  a mai multor piese de pe albumele “Adolessons” si “Electromagnetica”.

Am lucrat mai mult decat la orice album pentru albumul asta, la un moment dat chiar ne gandeam sa nu-l mai scoatem. Asta pentru ca se batea pentru intaietate cu viitorul album electric, prevazut sa apara in 2014. Pana la urma, cred ca a aparut exact in momentul potrivit, in locul potrivit. Sunt 15 piese reprezentative pentru formatie, iar acum le-am adus la o forma foarte intima. Suntem tot noi, dar cu   picioarele langa semineu si cu mainile pe un pahar de vin, din care am baut un an intreg.” – (Andrei Hategan / The Amsterdams).

“Winds Apart” este produs de The Amsterdams, mixat si masterizat de Janin Pasniciuc (Dekadens, Zebre, AB4).

BILETE

Intrare: 15 lei

UNDE

  • Art House Central

Adresa: Moldova Mall, etaj 6, Str. Palat nr. 1, 700019 Iași

Tel: 0723 551 501

E-mail: centralarthouse@gmail.com

arthousecentral.ro

www.facebook.com/ArtHouseCentralIasi

INFO

The Amsterdams

www.facebook.com/theamsterdams

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: