Terra Madre Day – Gustă Slow de Bucovina

Afis-Terra-Madre-Day-2014

Pe 10 decembrie, Slow Food Iași sărbătorește Terra Madre Day prin evenimentul Gustă Slow de Bucovina, care va avea loc la CUIB, începând cu ora 18:00.

Evenimentul va consta într-o degustare de produse tradiționale bucovinene pregătite în stil Slow Food (într-un mod echitabil și cu grijă față de natură), o proiecție de film urmată de o discuție în jurul valorilor care ne ghidează activitatea. Pentru degustare, voluntarii de la Slow Food Iași vor pregăti rețete specifice Bucovinei din ingrediente locale, de sezon și ovo-lacto-vegetariene.

ACCES

Accesul se face pe bază de bilet, iar prețul este de 20 Lei. Biletele se pot cumpăra de la CUIB. Există o limită de 30 de locuri. Membrii Slow Food Iași și CUIB beneficiază de o reducere de 30%.

DESPRE

Terra Madre Day este o sărbătoare globală în care comunitatea Slow Food celebrează de 5 ani, în sutele de orașe participante, preparatele locale specifice. Prin miile de evenimente create în această zi în întreaga lume se demonstrează faptul că revoluția alimentației mondiale are rădăcini locale. Până în acest moment, pentru Terra Madre Day, la nivel global, sunt înscrise 340 de evenimente cu peste 60 000 de participanți.

Slow Food este mişcarea internaţională (iniţiată în 1986) care luptă pentru păstrarea bucătăriei tradiţionale şi regionale, încurajând cultivarea caracteristică ecosistemului local. Mişcarea ocroteşte principiile comerţului echitabil, încurajează fermierii şi micii producători, dar are ca scop şi educarea cetaţenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic.

În Iași, Slow Food Convivium s-a format oficial la începutul lui 2013, la inițiativa Asociației Mai Bine. Slow Food Iași este filială locală, oficială și recunoscută de Organizația Slow Food International.

INFO

Slow Food Iași

www.slowfoodiasi.ro

CUIB – Centrul Urban de Initiative Bune

Adresa: Str. Gavriil Musicescu nr. 14

Web: www.incuib.ro

FB: www.facebook.com/laCUIB

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

HELLO MY NAME IS: GERMAN GRAFFITI | Galeria Aparte

NE-A IESIT PE NAS! | Doru Octavian Dumitru

Revelion 2022 | Hotel Unirea

Revelion 2022 cu Dj Funky

Scrie un comentariu: