Terenuri de Squash in Iasi

Squash-ul este un sport care va mentine in forma indiferent cat de obositi v-ati simti. Dinamismul sau va scoate din rutina zilnica si va ofera optimism si energie pentru intreaga zi! Relaxant si distractiv, squash-ul este o metoda dinamica de petrecere a timpului liber si de mentinere in forma.

squash-in-iasi-oxygen

Club Oxygen este unicul loc din Iasi care iti pune la dispozitie doua terenuri de squash  amenajate ultra modern, materialele folosite in constructia terenurilor  fiind de cea mai buna calitate.

In cazul in care nu ati mai practicat acest sport,  trebuie sa stiti ca,  pe langa un echipament adecvat,  aveti nevoie de o racheta speciala, mai usoara si mai alungita decat cea de tenis, dar si de mingi speciale, din cauciuc, diferentiate pe patru categorii (super slow, slow, medium sau fast).

Trebuie sa fii in forma!

Se spune ca nu joci squash ca sa castigi o forma fizica de invidiat ci trebuie sa fii in forma ca sa poti juca squash! Alaturi de efectele pozitive imediate – tonifierea corpului la nivelul bratelor si picioarelor-, squash-ul constituie una dintre cele mai bune practici pentru a combate sedentarismul si obezitatea. Intr-o sedinta de 30 de minute de joc, poti arde aproximativ 600 de calorii spre deosebire de alergatul pe o banda sau in parc (250 calorii).

Cum se joaca Squash?

Jocul de squash se desfasoara intre doi jucatori. Fiecare utilizeaza cate o racheta special construita. Pentru joc este nevoie de o minge speciala si un teren adecvat. Racheta este asemanatoare celei de tenis de camp, dar mai usoara, maner mai scurt si forma usor mai alungita. Mingea este din cauciuc, aproximativ cat o minge de tenis de masa. Mingiile sunt marcate cu un punct de vopsea, pentru a le diferentia intre mai multe categorii: punct galben – super slow; punct alb sau verde – slow; punct rosu – medium; punct albastru – fast.  Terenul este marginit de 4 pereti.

squash sala

Fiecare serviciu trebuie sa atinga peretele frontal intre linie si plafon. In caz contrar, serviciul este pierdut. O linie orizontala este trasata la circa 48 cm de la sol (partea superioara). Schimburile de mingi, altele decat primul serviciu, trebuie sa atinga peretele deasupra acestei linii. Daca mingea atinge linia, se considera minge buna. Pe podea, in partea din spate a terenului, sunt trasate doua patrate. Acestea se folosesc la serviciu. Jucatorul la serviciu trimite mingea in peretele frontal, deasupra liniei de serviciu. Este obligatoriu ca mingea sa atinga peretele frontal in zona admisa.

Mingea trebuie sa cada in patratul primitorului (in cazul in care nu este returnata din voleu de acesta). Daca mingea cade in afara, este considerata “out” si se schimba serviciul. In timpul jocului, mingea are voie sa cada cel mult o data pe podea inainte de a fi trimisa din nou in perete de catre al doilea jucator. Sunt permise oricate atingeri ale peretilor laterali, sau plafonului.

De asemenea, mingea este in joc daca atinge peretele posterior. In afara serviciului, jucatorii pot directiona mingea catre zona admisa din peretii laterali sau posterior. Este obligatoriu ca mingea, inainte sa cada pe podea, sa atinga peretele frontal deasupra liniei de “fileu”, indiferent daca vine direct din racheta sau dintr-o deviere din pereti. In schimburile de mingi, un jucator are voie sa atinga mingea doar o data, intre doua lovituri ale oponentului.

Cand jucatorii sosesc pe teren, e recomandat un joc de incalzire aproximativ 5 minute. Jocul de incalzire are doua teluri: incalzirea mingii (mingea sare mai bine daca este incalzita) si incalzirea jucatorilor Prima persoana care serveste este stabilita prin tragere la sorti. In jocurile ulterioare, primul care serveste este cel care a castigat jocul precedent. Persoana de la serviciu isi va alege patratul din care serveste. Primitorul se pozitioneaza in celalalt patrat. In cazul in care castiga schimbul de mingi, jucatorul la serviciu alterneaza patratele. Pentru serviciu, mingea trebuie sa se afle in aer in momentul lovirii.

Jucatorul de la serviciu trebuie sa aiba cel putin un picior in interiorul patratului de serviciu (deci nu pe linia de demarcatie), la sol. Un jucator nu are voie sa serveze de doua ori unul dupa altul, din acelasi patrat. Un joc se desfasoara pana la 15 puncte. Punctele pot fi obtinute doar pe serviciul propriu. Cand jucatorul aflat la primire castiga schimbul de mingi, acesta trece la serviciu fara a primi punct.

Castiga cel ce ajunge primul la plafonul stabilit si are minim 2 puncte avantaj. In caz de egalitate la plafonul imediat inferior se poate juca pana la 16 sau la 17 pana la 20. Dupa 20 primul care marcheaza castiga. Castigatoul de meci este cel care a castigat 3 jocuri.

In timpul jocului, fiecare jucator trebui sa evite sa loveasca cu mingea sau racheta oponentul. Decizia privitoare la aceste aspecte revine arbitrului. Se au in vedere in principal intentionalitatea si traiectoria pe care se afla mingea

PRETURI

La Oxygen beneficiezi si de serviciile unor antrenori profesionisti, gata sa ii initieze pe doritori in tainele squash-ului. Daca doriti sa incercati experienta unui altfel de joc, solicitant din punct de vedere fizic, dar extrem de placut si distractiv, va stam  zilnic la dispozitie, trebuie doar sa faceti o rezervare!

  • Inchiriere sala 30 minute – 30 lei
  • Inchiriere racheta Squash – 5 lei
  • Inchiriere pantofi Squash – 5 lei
  • Abonament 10 sedinte (rachete si pantofi inclusi) 250 lei

INFO

www.oxigensport.ro

www.facebook.com/Oxygen.Sport

Adresa: Oxygen Sport Center se afla in zona Tatarasi, pe strada Vasile Lupu, nr. 95 F, vizavi de Salina Center.

Telefon: 0232 277 785

Email: contact @ oxygensport.ro

Program Oxygen Sport: Luni-Duminica, 10 – 22

Pentru rezervari online: oxygensport.ro/contact/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: