Terapie prin teatru si culoare… a la Caragiale

Vineri, 9 februarie 2018, de la ora 12.00, la Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34), Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași desfășoară manifestarea cultural-creativă: „Terapie prin teatru și culoare… à la Caragiale”, activitate în cadrul proiectului educațional terapeutic: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!

Copiii-beneficiari de la Centrul DIFAIN CSA, DAC Iași, Fundația Hecuba Iași și familiile beneficiare de la Centrul Diecezan Caritas Iași-Centrul de Resurse pentru Familii vor promova educația incluzivă prin intermediul cărților și a lecturii.

Trupa de teatru DIFAINII va transpune în scenă „Five O’Clock” de Ion Luca Caragiale (regia, coregrafia și coloana sonoră: Nicoleta Emacu; scenografia: Adrian Mîrzac). Trupa a luat ființă în anul 2011, în cadrul Centrului DIFAIN CSA, ca răspuns la problemele datorate absenței părinților din viața lor pe perioada plecării acestora la muncă în străinătate, rolul teatrului este acela prin care se asigură un climat psihosocial în care fiecare copil este în acelaşi timp spectator şi actor al tuturor întâmplărilor ce au loc aici. Programul de art-terapie a avut ca feedback numeroase participări la care au obținut premii, diplome și trofee la diverse Concursuri de Teatru și Artă Vizuală la nivel local, național și internațional. În acest moment, trupa de teatru DIFAINII se situează pe locul I la secțiunea de teatru școlar din Iași. Din distribuție fac parte: Sergiu Ursu (narator), Andra Claus (Măndica Piscopesco), Crina Diana Damian (Tincuța Popesco), Mihai Iulian Damian (Mița Potropopesco), Victor Popa (majordomul/locotenent Lefterescu), George Croitoru (Rosa).

Evenimentul va continua cu „Terapie prin artă”, moment susținut de profesor coordonator psiholog Nicoleta Emacu și „Terapie prin arta vizuală”, moment susținut de voluntarul Centrului DIFAIN și artistul vizual Adrian Mîrzac. La finalul activității va avea loc un mini-concurs de mimică a personajelor lui Caragiale.

INFO

BJ Iasi – Filiala „Ion Creangă”

Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: