„Teodorenii” 2018: Concursul de traducere și retroversiune „Păstorel Teodoreanu vs. Mark Twain, Ediția a IV-a

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează cea de a patra ediție a Concursului de traducere și retroversiune, manifestare inclusă în cadrul ediției a V-a a Festivalului „Teodorenii”.

Competiția se adresează exclusiv elevilor din ciclul liceal din județul Iași și cuprinde două probe obligatorii:

(1) Realizarea unei traduceri din română în engleză a unui fragment (2500 de caractere) din volumul Hronicul măscăriciului Vălătuc, de Al. O. Teodoreanu (Păstorel);

(2) Realizarea unei traduceri din engleză în română a unui fragment (2500 de caractere) din volumul The Adventures of Huckleberry Finn, de Mark Twain.

Participanții vor face dovada măiestriei în traducere și retroversiune pentru ambele texte. Vor fi luați în considerare doar participanții care execută ambele traduceri.

Câștigătorii vor fi desemnați de un juriu de specialitate, care va puncta fidelitatea și transparența traducerii/retroversiunii. Se vor acorda următoarele premii: Premiul I – 500 de lei, Premiul al II-lea – 400 de lei și Premiul al III-lea – 300 de lei.

Se vor mai acorda diplome și premii speciale. Festivitatea de premiere va avea loc joi, 6 decembrie 2018, ora 14.00, în Sala de lectură a Bibliotecii Județene Iași. Informații suplimentare puteți obține direct la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, Compartiment American Corner (Bd. „Ștefan cel Mare” nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin), pe e-mail, la adresa iasiamericancorner@gmail.com sau telefonic, la numărul 0751769118.

INSCRIERE

Textele vor fi redactate în format editabil (.doc, .docx, .rft, .odt) și vor fi trimise până la data de 28 noiembrie 2018 pe adresa de e-mail iasiamericancorner@gmail.com. Documentul va conține numele și prenumele participantului, instituția de învățământ/clasa, adresa de e-mail și numărul de telefon. Nerespectarea acestor condiții, precum și orice dovadă de plagiat vor duce la respingerea concurentului.
Fragmentele propuse de organizator sunt disponibile în format electronic pe pagina www.bjiasi.ro sau în format tipărit la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, Compartimentul American Corner (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8, Galeriile comerciale, mezanin).

 

Festivalul „Teodorenii” este o manifestare complexă ce se va desfăşura pe parcursul a trei zile (6, 7 și 8 decembrie 2018), organizată de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” în parteneriat cu instituţii reprezentative din Iași. Scopul festivalului este celebrarea contribuției deosebite a celor doi frați Teodoreanu, Ionel și Păstorel, la viața culturală ieșeană, concomitent cu punerea în valoare a genurilor literare în care au excelat cei doi și a modului „moldovenesc” de viață descris în opera lor.
Ediția din acest an, a V-a, este dedicată umorului și se va desfășura sub genericul „Șaga, umorul și satira”.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FBwww.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: