“Templul Negru”, noul roman al scriitorului iesean Adrian Onciu

La salonul de carte Bookfest 2012, scriitorul si scenaristul Adrian Onciu si-a lansat cel de-al treilea roman, Templul Negru.

Templul negru - Adrian Onciu

Fost jurnalist la „Ziarul de Iasi”, Adrian Onciu a debutat ca scriitor in 2007 cu thriller-ul Cercul Kagan, urmat in 2009 de Afacerea Alzira. Cel mai recent roman al sau, Templul Negru, este un thriller exploziv, o poveste fascinanta in care cititorii sunt prinsi in labirintul unei mega-conspiratii. Pornind de la Protocoalele Inteleptilor Sionului si trecand prin organizatiile francmasonice, intriga romanului ne conduce catre o surprinzatoare conexiune intre Noua Ordine Mondiala si Templul Negru.

Scriitorul si publicistul Liviu Antonesei a fost printre primii care au citit manuscrisul romanului, inainte ca acesta sa ajunga la Editura RAO. „Scenariul inteligent si imaginativ ne poarta de-a lungul Europei si al unei conspiratii de peste o suta de ani, fiind scris in stilul deja consacrat al autorului – rapid si concentrat, fara zorzoane stilistice inutile, insa proaspat si plastic la nivelul imaginilor si formulelor. Uneori, intr-un gen apropiat celui al romanului de spionaj, ai senzatia ca John Le Carré a pus seminte si in pamantul nostru“, marturiseste Liviu Antonesei.

Asadar, a aparut in librarii un nou thriller care sa-i tina cu sufletul la gura pe iubitorii genului, cel putin dupa cum ne-a asigurat chiar autorul romanului. „Am impletit elemente de istorie cu elemente de teoria conspiratiei si cu o serie de personaje foarte interesante, aflate in situatii-limita, iar ceea ce a iesit – Templul Negru – sper sa fie pe gustul cititorilor, indiferent ca-i vorba de fani Jeffrey Archer sau Mircea Cartarescu“, ne-a declarat Adrian Onciu.

Autor: Liliana GINJU, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: