“Templul Negru”, noul roman al scriitorului iesean Adrian Onciu

La salonul de carte Bookfest 2012, scriitorul si scenaristul Adrian Onciu si-a lansat cel de-al treilea roman, Templul Negru.

Templul negru - Adrian Onciu

Fost jurnalist la „Ziarul de Iasi”, Adrian Onciu a debutat ca scriitor in 2007 cu thriller-ul Cercul Kagan, urmat in 2009 de Afacerea Alzira. Cel mai recent roman al sau, Templul Negru, este un thriller exploziv, o poveste fascinanta in care cititorii sunt prinsi in labirintul unei mega-conspiratii. Pornind de la Protocoalele Inteleptilor Sionului si trecand prin organizatiile francmasonice, intriga romanului ne conduce catre o surprinzatoare conexiune intre Noua Ordine Mondiala si Templul Negru.

Scriitorul si publicistul Liviu Antonesei a fost printre primii care au citit manuscrisul romanului, inainte ca acesta sa ajunga la Editura RAO. „Scenariul inteligent si imaginativ ne poarta de-a lungul Europei si al unei conspiratii de peste o suta de ani, fiind scris in stilul deja consacrat al autorului – rapid si concentrat, fara zorzoane stilistice inutile, insa proaspat si plastic la nivelul imaginilor si formulelor. Uneori, intr-un gen apropiat celui al romanului de spionaj, ai senzatia ca John Le Carré a pus seminte si in pamantul nostru“, marturiseste Liviu Antonesei.

Asadar, a aparut in librarii un nou thriller care sa-i tina cu sufletul la gura pe iubitorii genului, cel putin dupa cum ne-a asigurat chiar autorul romanului. „Am impletit elemente de istorie cu elemente de teoria conspiratiei si cu o serie de personaje foarte interesante, aflate in situatii-limita, iar ceea ce a iesit – Templul Negru – sper sa fie pe gustul cititorilor, indiferent ca-i vorba de fani Jeffrey Archer sau Mircea Cartarescu“, ne-a declarat Adrian Onciu.

Autor: Liliana GINJU, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Bucurie in Palatul Copiilor Iasi

Recrutori din toată Europa la târgul de joburi Careers in White din Iași

Recital de pian Andreas Iliuță

Concert JASSY JAZZ ORCHESTRA la Palatul Culturii

Scrie un comentariu: