„Telecinemateca” se întoarce la TVR 1!

Din 15 septembrie, cele mai tari filme de aventuri, de capă și spadă sau western-uri spaghetti sunt la TVR 1, în fiecare seară de marți, de la ora 22.20, sub bine-cunoscutul generic al „Telecinematecii”.

Din această toamnă, iubitorii filmelor de colecție sunt așteptați în fața micilor ecrane în fiecare seară de marți, pe principalul post al Televiziuii Române. Western-uri în stil italian, filme de capă și spadă, actori care au scris istorie în cinematografia mondială își vor așterne poveștile la „Telecinemateca”, una dintre cele mai îndrăgite și longevive emisiuni TVR. Pentru că „Telecinemateca” se întoarce la TVR 1, cu multe piese valoroase pentru colecționari. Din 15 septembrie, la ora 22.20.

De acum, nu vor lipsi de la TVR 1 aventurile mușchetarilor, ale eroilor de legendă, seducători, imprevizibili, răzbunători, spectacolul din ringul gladiatorilor, poveștile de dragoste printre gloanțe sau iubirile între două dueluri, cu sufletul la gură. Ecranizări ale unor romane celebre sau producții cinematografice care au făcut înconjurul lumii ne vor sta, de acum, într-un buton de telecomandă: „Laleaua neagră”, „Fanfan la Tulipe”, „Zorro”, „Omul cu masca de fier”, „Leul din Teba”, „Contele de Monte-Cristo” sunt câteva dintre titlurile ce se vor afișa, marți seara, pe ecranul TVR 1. Fără pauze, fără întreruperi, fără reclame.

Vom regăsi actori ale căror nume vor rămâne pentru totdeauna în istoria cinematografiei mondiale – a marii cinematografii mondiale: Alain Delon, Jean Marais, Gerard Philippe, Gina Lollobrigida, Bourvil, Giuliano Gemma – și aceștia sunt doar câțiva dintre ei!

Pentru prima întâlnire, „Telecinemateca” a pregătit prietenilor săi una dintre producțiile de căpătâi din categoria filmelor de capă și spadă, „Cei trei mușchetari” (LES TROIS MOUSQUETAIRES – Franţa, 1961), ecranizare a unuia dintre cele mai citite romane ale lui Alexandre Dumas. Vom asista cu răsuflarea tăiată la spectaculoasele dueluri ale lui d’Artagnan și ale tovarășilor săi de aventuri, Athos, Porthos și Aramis, împotriva gărzilor cardinalului Richelieu. Vom fi, alături de ei, toți pentru unul și unul pentru toți, pentru protecția regelui Ludovic al XIII-lea şi a reginei Ana de Austria, împotriva intrigilor periculoasei spioane Milady de Winter. În distribuție îi vom recunoaște pe Gerard Barray, Mylene Demongeot, Georges Descrieres, Jacques Toja, pe care îi vom întâlni atât marțea aceasta, în prima parte a filmului, „Eghileții Reginei”, cât și săptămâna viitoare, pe 22 septembrie, la partea a doua, „Milady se răzbună”.

Ca și până acum, pe 15 septembrie Radu F. Alexandru va prefața și întâlnirea cu mușchetarii, pentru a ne introduce în atmosfera de la Curte și a ne deschide apetitul pentru aventură. Îl vom întâlni în fiecare marți seară, de la 22.20, prezentându-ne întreaga colecție de filme de la „Telecinemateca”, la TVR 1.

INFO

www.tvr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: