Teatrul Luceafărul va invită la spectacole de vacanță

Întrucât școlarii se mai bucură încă o săptămână de vacanță, echipa Teatrului Luceafărul și-a adaptat programul și oferta de spectacole.

Astfel, joi seara, de la orele 18.30, la sala mică, publicul este așteptat la o întâlnire cu personajele clasice ale poveștii URSUL PĂCĂLIT DE VULPE după Ion Creangă.

Realizată de seniorul Teatrului Luceafărul, regizorul Constantin Brehnescu, în cadrul proiectului de cursă lungă Integrala Creangă, creația valorifică potențialul narativ al textului și dozele de comic specifice literaturii marelui povestitor. Conservând stilul popular al operei literare, spectacolul îi adaugă un spor de teatralitate care vine din specificul mijloacelor de expresie scenică. În scenografia imaginată de Viorica Perju, pe acordurile muzicale compuse de regretatul cantautor Radu Ștefan, actorii Carmen Mihalache, Ileana Ocneanu, Aurelian Diaconu, Paul Sobolevschi și Loredana Luca animă istoria ursului care râmâne fără coadă din cauza șireteniei vulpii.

Deși pare un spectacol care li se adresează celor mici, Ursul păcălit de vulpe de la Luceafărul este unul care se adresează întregii familii, oferind oportunitatea de a petrece împreună, mici și mari, timp de calitate culturală.

În ultima zi de vacanță, duminică, 12 ianuarie, pe afiș au fost înscrise alte două titluri atrăgătoare: de la ora 10, la sala mică – POVESTEA CELOR TREI PURCELUȘI, iar de la ora 11.30, la sala mare – MOTANUL ÎNCĂLȚAT după Charles Perrault.

Povestea celor trei purceluși este un spectacol cu păpuși, o montare care mizează pe drăgălășenia personajelor și pe abilitățile de mânuitori ale actorilor Liliana Mavriș Vârlan, Claudiu Gălățeanu, Gabriela Andrei, Mariana Teleman, Elena Zmuncilă, Ileana Ocneanu.

Motanul încălțat este o versiune à la française, bazată pe eleganța costumelor (scenografia Axenti Marfa) și pe atmosfera de la curtea regală recreată în spațiul de joc de regia lui Constantin Brehnescu. Beatrice Volbea, Dragoș Maftei, Carmen Mihalache, Viorel Vârlan, Ioana Iordache, Mariana Teleman, Ionela Arvinte, Cătălin Cucu, Elena Zmuncilă, Cristian Gheorghiu sunt actorii din distribuție care întruchipează lista eroilor din basmul celebru.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: