Teatrul Luceafărul va avea stagiune estivală

În mod tradițional, cam la vremea aceasta teatrele din întreaga lume trag cortina și intră într-o necesară vacanță de vară. Stagiunile se încheie, cu mici diferențe, la final de iunie, mijloc de iulie, artiștii se odihnesc pentru a reveni și mai inspirați la debut de septembrie-octombrie. Anul acesta, obișnuințele teatrale au fost date peste cap de noul Coronavirus, astfel încât, după perioada de izolare de aproape două luni de zile și după regulile de securitate sanitară, abia de câteva săptămâni artiștii s-au putut reîntâlni cu publicul. Nu în interior, regulile epidemiologice nu îngăduie încă acest lucru, ci doar în aer liber.

Pentru a recupera perioada cât au stat departe de spectatori, artiștii de la Teatrul Luceafărul vor susține o stagiune estivală. După ce a fost prima instituție de artele spectacolului din oraș și printre primele din țară care a jucat outdoor, Teatrul Luceafărul anunță că va continua să joace în toate weekend-urile din lunile iulie și august. Spațiile sunt esplanada Teatrului, curtea de la Bojdeuca lui Ion Creangă și Amfiteatrul Palas.

La acest sfârșit de săptămână, artiștii propun spectatorilor Poveste celor trei purceluși, vineri, 10 iulie, de la orele 19, în fața Teatrului, și sâmbătă, 11 iulie, orele 16, în curte la Bojdeuca lui Ion Creangă. Duminică, 12 iulie, de la orele 10, în curte la Bojdeuca lui Ion Creangă, se va juca Punguța cu doi bani. Programul stagiunii estivale va fi anunțat săptămânal, fiind dependent și de condițiile meteo. El poate fi consultat pe pagina web și pe contul de Facebook al Teatrului.

Ni se pare firesc să oferim publicului spectacole de teatru pe perioada vacanței de vară, mai ales că anul acesta, din motivele știute, ne-am întâlnit ceva mai rar decât în alte sezoane. Publicul ne-a dus dorul, noi am dus dorul publicului, așa încât ne vom continua activitatea artistică. În aer liber, deocamdată, dar ne pregătim și pentru momentul când epidemia se va estompa și vom putea reveni în săli. Așteptăm cu nerăbdare!“, precizează Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului.

Spațiile menționate sunt pregătite pentru respectarea distanțării fizice, spectatorii sunt rugați să poarte măști, să respecte circuitele de intrare și ieșire, iar dezinfectarea se face conform standardelor. Pentru protejarea actorilor, întreaga distribuție poartă viziere. Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau de pe platforma www.bilet.ro. Prețul este 12 lei, vineri, și 14 lei, sâmbătă și duminică.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5, Iaşi

Telefon: 0232-212 662

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: