Teatrul “Luceafărul” Iași joacă la Festivalul Imaginaria din Spania

Două dintre spectacolele Teatrului “Luceafărul” Iași vor fi jucate marţi, 9 iunie, şi miercuri, 10 iunie, la Binefar/Huesca, Spania, în cadrul Festivalului  Imaginaria, o reuniune de gen aflată la a treia sa ediție, organizată de Primăria din Binefar și Teatrul Los Titiriteros.

Spectacolele alese de organizatori sînt ”Capra cu trei iezi”/Los tres cabritillos după Ion Creangă și ”O harababură!”/Un Lio! după Ion Sava, fiecare dintre ele fiind jucate pentru publicul spaniol de cîte două ori, de la 9,30 si 11, la Teatro Municipal. Spectacolele fac parte dintr-un focus special rezervat românilor, focus în care a mai fost inclus și AnimEst, cu cîteva filme de animaţie. Festivalul Imaginaria este o reuniune concentrată asupra teatrului de animaţie în toate formele sale şi „imaginilor în mişcare”, cum precizează organizatorii.

Capra-cu-3-iezi-012

Capra cu trei iezi este un spectacol cu păpuși foarte umblat prin lume (Spania şi Italia), graţie sprijinului acordat de reprezentanţele noastre diplomatice şi culturale. Succesul lui se explică şi prin faptul că, pe fondul cunoscutei povești a lui Ion Creangă, reface atmosfera satului tradițional românesc. Prezentată deja în mai multe festivaluri din țară și străinătate, montarea s-a impus prin frumusețea decorurilor și a elementelor animate, inspirate din picturile naive ale lui Gheorghe Ciobanu, prin inventivitatea regizorală (Ion Ciubotaru) și prestația actoricească (Mariana Teleman, Elena Zmuncilă, Ioana Iordache, Ileana Ocneanu, Dumitru Georgescu).

O harababură! este un spectacol nonverbal inspirat din pantomima cu zgomote a lui Ion Sava, un spectacol care alătură actorie, pantomimă, dans, circ, film mut, muzică, în registrul comic şi liric, narînd fără cuvinte păţaniile unui Artist neînţeles de lume. Spectacolul are deja un palmares internaţional: în 2012, la Festivalul Mondial al Animației de la Praga a obținut două premii importante: Premiul pentru cea mai originală creație și Premiul pentru cel mai bun actor – Emanuel Florentin, în rolul Artistul. Și tot în 2012, O harababură! a fost selectat în programul Festivalului Internațional de Teatru Infantil de la Porto San Elpidio-Italia. Din distribuție, alături de Emanuel Florentin, mai fac parte Ioana Iordache, Dumitru Georgescu, Elena Zmuncilă,  George Cocoș, Beatrice Volbea.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: