Teatrul „Luceafărul”, în elita artelor spectacolului la Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu 2014

Printul-fericit-imagine-spectacol-foto-2014-teatrul-luceafarulDesfăşurat în acest an în perioada 6-15 iunie, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), cel mai important festival de artele spectacolului din România şi unul dintre primele trei ale Europei, în tandem cu Edinburgh şi Avignon, a ajuns la ediţia cu numărul XXI.

Pe afişul său foarte bogat, în ultima zi a evenimentului, în program a fost înscris, de la ora 21, înainte de showul final de lansere şi artificii, spectacolul Teatrului „Luceafărul”, Prinţul fericit după Oscar Wilde, regia Radu Alexandru Nica, scenografia Ioana Popescu, coregrafia Florin Fieroiu, muzica Vlaicu Golcea, dramaturgia Daniela Magiaru. Teatrul ieşean este singura instituţie stabilă de spectacole din jumătatea estică a ţării selectată în secţiunea oficială cu această montare modernă care emoţionează prin vizualitate, sonoritate, corporalitate şi stilul brechtian de interpretare. Actorii Dumitru Georgescu, Alex Iuraşcu, Beatrice Volbea, Dumitru Cocoş, Ioana Iordache, Ioana Corban, Adi Diaconu şi Minodora Lungu au susţinut premiera în deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tînăr (FITPT), ediţia a VI-a, 2013, unicul festival de acest fel din ţară.

Printul-fericit-spectacol-2014-teatrul-luceafarul-foto-fits-revistaFITS este o platformă a excelenţei în arta spectacolului, în program ajungînd exclusiv manifestări de cea mai înaltă clasă, extrem de diverse, un caleidoscop multicultural, multinivelat, care atrage spectatori din întreaga ţară. Prinţul fericit a fost selectat în secţiunea “Sezonul românesc”, secţiune care include teatre de prestigiu din ţară, o elită a artelor spectacolului: Teatrul Naţional “Radu Stanca” Sibiu, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional Cluj Napoca, Teatrul Act etc. La prezenta ediţie a FITS participă spectacole şi artişti din toate colţurile lumii: Germania, Austria, SUA, Coreea, Slovenia, Marea Britanie, Franţa, Italia, Japonia, Portugalia, Belgia, Lituania, Rusia, Ucraina, China, Spania, Elveţia, Polonia, Cehia, Austria, Israel, Brazilia, Mexic, România. În ultima zi, 15 iunie, cînd este programat şi spectacolul teatrului ieşean, în calendarul FITS au mai fost incluse, de pildă, conferinţele lui Neil LaBute, Mircea Dinescu, spectacole ale Syncope Ocio/Spania, Chrysalis/Belgia, Amaseno Harmony/Italia, Nmatsu-Posu/Japonia, Dance Company Golde G./Germania, Teatro Metastasio Stabile della Toscana/Italia, Sarruga Produccion/Spania, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul Naţional Cluj Napoca.

Ieşenii care doresc să vadă sau să revadă Prinţul fericit o pot face pe 27 iunie, de la ora 19, cînd spectacolul va fi jucat în cadrul FIE.

INFO

www.luceafarul-theatre.ro

www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: