Teatru TV: ”Antoniu și Cleopatra”, luni 7 martie, ora 20.10, TVR 2

IMG_4761

Luni, 7 martie 2016, ne amintim de Gina Patrichi și de întreaga distribuție a unui spectacol montat la Cluj și vă propunem a treia montare din programul Shakespeare 400: Antoniu și Cleopatra în regia lui Mihai Maniuțiu

În distribuție: Gina Patrichi, Anton Tauf, Radu Amzulescu, Octavian Lalut, Ion Tudorica, Gelu Ivan Ivascu, Marius Olteanu, Marius Bodochi, Catalin Nemes, Eugen Nagy, Victor Nicolae, Petre Bacioiu, Viorica Mischilea, Melania Ursu, Maria Munteanu, Miriam Cuibus, Ileana Negru, Ion Marian Vasile Moldovan, Adelina Marincas, Ovidiu Jurgea.

Traducerea: Tudor Vianu. Redactor:  Lucia Hossu Longin. Costume:  Nadia Scriba. Decoruri: Mihai Madescu. Regia: TV Dan Necsulea.

Gina Patrichi s-a născut în 8 martie 1936, la București. Tot în martie, 18, acum 22 de ani, a încetat din viață. În 31 ianuarie 1994 a primit din partea UNITER premiul de excelență. Surpriza nu a fost premiul în sine, ci prezența la Gală a regizorului Richard Eyre, Sir Richard Charles Hastings Eyre, directorul Teatrului Național din Londra. Copleșită de emoții și slăbită de boala care avea să o înfrângă peste puține zile, Gina Patrichi spunea:

Mă pregătisem să ne amintim împreună de un poem de Shakespeare, dar nu mai pot, și am să vă spun doar ceva din monologul lui Prospero – Noi suntem din plămada din care sunt făcute visele, iar scurta noastră viața o întregește un somn” (Prospero, Furtuna, Shakespeare)

Dacă sunteți parte a generației care a avut șansa de a o vedea pe Gina Patrichi pe scenă, cuvintele sunt de prisos. Dacă nu, priviți cu atenție ochii halucinanți, ascultați glasul inconfundabil, lăsați-vă seduși de forța incredibilă prin care stăpânea spațiul.  Artiști cu A, la TVR 2. Din Arhiva de aur, o producție 1990 a Teatrului Național din Cluj.

Anul acesta comemorăm 400 de ani de la moartea unuia dintre cei mai cunoscuți creatori ai tuturor timpurilor,  William Shakespeare. Casa de Producție TVR vă invită ca pe tot parcursul anului 2016 să fiți parte din Shakespeare 400. Ne propunem să vă aducem în case montări ale unora dintre cele mai cunoscute scrieri, spectacole de dans, personaje puternice care au scris istoria, dar și istoria teatrului, actori cu har și forță.

 

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni.  Producător coordonator: DEMETER András István.

INFO

TVR 2

tvr2.tvr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: