Teatru senzorial, la Biblioteca Județeană Iași

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” vă așteaptă vineri, 29 septembrie 2017, ora 20.00, la Sala de lectură, la „DeConectare” – teatru senzorial cu Trupa de Teatru Senzorial Labirint Introspect din Cluj-Napoca.

Astăzi e o planetă în care uităm adesea de unde am pornit și încotro ne îndreptăm. Astăzi emoțiile se risipesc pe garduri unde mai zac, din când în când, vorbe de duh. Astăzi intrăm în panică. Astăzi stresul se mănâncă mai ceva decât pastilele antirăceală. Astăzi ne-am dat sufletul televizorului. Astăzi îl caută pe ieri sau pe mâine și se cam ignoră pe sine.

Haideți să încheiem împreună un pact cu noi înșine, în care să căutăm să dezlegăm nodurile care ne sugrumă zilele. Haideți să punem stop du-te-vino-ului cotidian. Haideți să ne arătăm așa cum suntem, cu răbufnirile, tabu-urile și strigătele noastre interioare. Voi cum v-ați manifestat astăzi?

Trupa de Teatru Senzorial Labirint Introspect s-a născut din inițiativa adusă de Comunitatea Vie împreună cu Centrul de Resurse pentru Comunitate și Trupa Instinctiv de la Cluj-Napoca din dorința de a oferi experiența acestui tip de teatru experimental la Iași. Datorită feedback-ului impresionant primit în urma spectacolului Intrinsec organizat anul acesta la începutul lunii martie în Cafeneaua Meru, membrii Introspect s-au decis să continue șirul de manifestări alternative pentru comunitatea ieșeană.

Conceptul redat prin această inițiativă provine de la creatorul teatrului senzorial labirint, Iwan Brioc din Țara Galilor. Tehnica a fost învățată, testată și adusă în țară printr-o serie de traininguri specializate la care au participat o parte din membrii trupei Introspect.

Evenimentul este inclus în programul ediției a VIII-a a campaniei naționale „Nocturna Bibliotecilor”.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FBwww.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: