TEATRU LA CUB / Spectacolul ”Carmen” cu Catarina Coresi Lal

Soprana de renume international Catarina Coresi Lal, originara din Romania, va canta singura intreg spectacolul, doar cu acompaniament de pian. Reprezentatia are loc joi, 15 noiembrie, de la ora 19. Pretul unui bilet este de 32 de lei si nu se acorda reduceri.

Catarina Coresi Lal

Doua institutii culturale din Austria, „Vienna Opera Company” si „Pygmalion Theater Wien”, vor aduce la Iasi, in aceasta saptamana, un spectacol extraordinar de teatru si muzica. Soprana de renume international Catarina Coresi Lal va urca joi, 15 noiembrie, de la ora 19, pe scena Teatrului la Cub pentru piesa „Carmen”. Adaptarea pentru scena a textului scriitorului francez Prosper Merimee a fost realizata de Camelia Tino, regizor si profesor la Academia de Teatru din Viena. Catarina Coresi Lal, originara din Romania, va canta singura intreg spectacolul, doar cu acompaniament de pian.

In versiunea Teatrului Pygmalion din Viena, Carmen sfarseste intr-un cabaret de provincie, unde isi deapana amintirile, isi retraieste scenic fragmentele cele mai importante ale vietii si deplange dragostea pierduta, singurul lucru curat din viata ei“, au punctat producatorii vienezi despre constructia spectacolului.

Directorul acestui teatru, Tino Geirun, personalitate marcanta in peisajul cultural austriac, este si el roman, nascut la Braila. In 1974 a primit interdictii politice pentru spectacolele montate de el, asa ca in 1985 s-a stabilit in Viena, unde a fondat Complexul teatral Pygmalion.

Turneul actual din Romania va cuprinde orasele Baia Mare, Oradea, Bistrita-Nasaud, Bacau, Buzau, Galati si Bucuresti. Pretul unui bilet pentru reprezentatia din Iasi este de 32 de lei si nu se acorda reduceri.

Spectacolul va fi jucat in limba romana, iar biletele pot fi achizitionate de la agentia teatrala.

Autor: Liliana Ganju, Ziarul de Iasi

 

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: