Teatru’ Fix / Midnight in Paris

Afis midnight in Paris Teatru Fix

Duminica, 18 noiembrie, incepand cu ora 19:00, AltIasi.ro impreuna cu Librariile Humanitas va propun un alt mod de a vorbi despre carti. Teatru Fix gazduieste o incursiune in Parisul anilor ’20 printr-un colaj de momente ce vor recrea atmosfera orasului luminilor si vor constitui prilej de discutii si dezbateri. Seara numita boem “Midnight in Paris” are loc intr-un cadru relaxat, asezonat cu muzica vremurilor evocate si un pahar de vin frantuzesc.

Organizatorii propun o abordare diferita, care sa implice activ publicul sub forma unor discutii libere despre contextul cultural care a atras pleiada de scriitori si artisti (Hemingway, sotii Fitzgerald, James Joyce, Salvador Dali, Getrude Stein, Picasso, Tristan Tzara, etc.). Astfel, subiectele vor varia de la filmele care prezinta perioada respectiva, muzica timpurilor, spectacolele de teatru si cabaret, pana la fascinatia scriitorilor americani pentru Paris si modul acesteia de manifestare in literatura.

Imprumutand conventia folosita si de Woody Allen in filmul omonim, Midnight in Paris la Teatru Fix urmareste sa ii aduca impreuna pe cei indragostiti de atmosfera Parisul interbelic, cadrul romanului “Sotia din Paris” al autoarei Paula McLain.

Hadley Richardson soseste, alaturi de proaspatul sau sot, scriitorul Ernest Hemingway, in spectaculosul Paris al asa-numitei Generatii pierdute, aflat in plina epoca a jazz-ului, populat de scriitori, artisti si filozofi care impanzesc cafenelele de pe ambele maluri ale Senei. Dar promisiunea ei initiala, de a-si sprijini sotul pe calea afirmarii literare si a-si dedica viata ascensiunii acestuia, se dovedeste o incercare mai grea decat estimase. In lumea plina de tentatii, a cafenelelor unde se petrece cu absint si jazz panain zori, a dezinhibatelor si mereu elegantelor flapper girls, pentru cei doi e tot mai greu sa pastreze armonia conjugala de care s-au bucurat in prima perioada a casniciei.” (sursa: Humanitas)

Printre momentele care vor condimenta seara se numara o lectura in interpretarea actritei Stanca Jabenitan, reprize muzicale cu Ioana Grigoriu si Sandu Maria Antonia, dar si scurte decupaje cu Parisul anilor ’20 si personajele care i-au potentat farmecul.

Cei care vor purta un obiect vestimentar sau un accesoriu specific Parisului anilor ’20 primesc un pahar de vin frantuzesc din partea casei, iar romanul va putea fi achizitionat cu10% discount.

INFO

Teatru’ Fix

Str. Cuza Voda nr. 10, subsol

www.teatrufix.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: