TEATRU’ FIX / Lansarea romanului ”O fereastra intunecata”, de Florin Irimia

lansare o fereastra intunecata_florin irimia

Miercuri, 14 noiembrie, la ora 18.00, la Teatru’ Fix din Iasi (str. Cuza Voda nr. 10, subsol), va avea loc lansarea romanului O fereastra intunecata de Florin Irimia, aparut de curind in colectia „Ego. Proza” a Editurii Polirom, coordonata de Lucian Dan Teodorovici. Cartea este disponibila si in editie digitala.

  • Invitati, alaturi de autor: Adrian Cioflanca, Bogdan Cretu, Lucian Dan Teodorovici
  • Un fragment din roman in lectura actorului Mihai Pintilei

DESPRE CARTE

”O fereastra intunecata” poate fi considerat un avertisment, un strigat de disperare, o viziune sumbra asupra trecutului, prezentului si viitorului. Mircea Batranu, un scriitor ratat, ce traieste intr-un Bucuresti apocaliptic, distrus de un Mare Cutremur si populat de fiinte monstruoase, este protagonistul acestui roman straniu, sumbru, al carui fantastic are in special rolul de a potenta evenimentele istorice descrise. Intilnirea lui Mircea cu Edi Florian, un detectiv particular evreu din interbelic, care, printr-un neobisnuit concurs de imprejurari, este numit Presedinte al Consiliului de Ministri, prilejuieste intrarea in istoria cartii, dar si in istoria mare. Un roman inceput de un barbat, victima a pogromului din ianuarie 1941 din Bucuresti, continuat, dupa moartea lui, de Olguta, sotia sa, martora a pogromului de la Iasi din vara aceluiasi an, si terminat de un narator fara nume care peste ani va trebui sa dea socoteala pentru scrierea lui in fata unui alt Tribunal al Poporului.

Pentru mai multe informatii despre pogromul de la Iasi, vizitati site-ul www.pogromuldelaiasi.ro.

DESPRE AUTOR

Florin Irimia (n. 1976, Iasi), asistent doctor la Facultatea de Litere a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Semneaza cronici literare incepind cu anul 2001 in calitate de colaborator al revistelor Observator Cultural, Noua literatura, Dilemateca, Romania literara, Timpul si Suplimentul de cultura, unde actualmente detine o rubrica permanenta. In 2009 debuteaza ca prozator in revista Noua literatura (sub pseudonimul Eduard Tautu), iar in 2011 publica romanul de debut, Defekt, la Editura Brumar. Este prezent in antologia Alerta de grad zero in proza scurta romaneasca actuala (editor Igor Ursenco), aparuta la Editura Herg Benet. A mai publicat proza scurta in revistele Familia, Suspans, Timpul, Zona literara, precum si in Ziarul de Iasi.

INFO

Teatru’ Fix

Str. Cuza Voda nr. 10, subsol

www.polirom.ro

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: