TEATRU FIE / ”Calatoriile lui Gulliver”, 20-21 iunie

Calatoriile lui Gulliver, 20-21 iunie

Dupa ce a fost jucat cu casa de bilete tnchisa pe cea mai importanta scena de teatru a lumii, la Festivalul International de la Edinburgh din 2012, spectacolul „Calatoriile lui Gulliver” va ajunge si pe scena ieseana in cadrul Festivalului International al Educatiei. Reprezentatiile vor avea loc pe 20 si 21 iunie, la Casa de Cultura a Studentilor, incepand cu ora 19.00.

Spectacolul „Calatoriile lui Gulliver” a primit pe 13 mai 2013  premiul pentru cel mai bun spectacol la Gala Uniter 2013 si detine doua nominalizari la categoriile : „Cea mai buna regie – Silviu Purcarete”  si „Cea mai buna scenografie – Dragos Buhagiar”.

Seria de exercitii scenice coordonate de regizorul Silviu Purcarete isi propune o abordare inedita a romanului lui Jonathan Swift in care fantezia se impleteste cu o aspra satira politica. Avand ca suport o partitura originala semnata de compozitorul irlandez Shaun Davey, creatorul suitei muzicale pentru „Vocile din Cimitirul Vesel”, productia lui Silviu Purcarete reuneste aspecte sociale si culturale ale lumii din jurul nostru.

In 2012 regizorul Silviu Purcarete a fost distins cu premiul “Herald Angel” la Festivalul din Edinburgh, cel mai important festival de artele spectacolului din lume, pentru montarea spectacolului “Calatoriile lui Gulliver”. Spectacolul a avut la Edinburgh cinci reprezentatii si s-a jucat cu casa inchisa.

„Calatoriile lui Gulliver” este un proiect cultural demarat in parteneriat cu Festivalul de la Edinburgh si cel de-al optulea spectacol montat de Silviu Purcarete alaturi de actorii Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu, fiind, asa cum spune el, una dintre productiile sale mai compacte. Seria de exercitii scenice coordonate de acesta isi propune o abordare inedita a romanului lui Swift in care fantezia se intalneste cu o aspra satira politica. Regizorul a facut o lectura fidela a textului, utilizand insa imagistica baroca proprie stilului sau. Asa cum spune criticul de teatru, Oana Stoica, „cu o ironie morbida, imprumutata de la Swift, regizorul reasambleaza fragmente sinistre de umanitate”. Avand ca suport o partitura originala semnata de compozitorul irlandez Shaun Davey, creatorul suitei muzicale pentru „Vocile din Cimitirul Vesel”, productia lui Silviu Purcarete reuneste aspecte sociale si culturale ale lumii din jurul nostru.

http://www.youtube.com/watch?v=-y82x2f16uw

Spectacolul a fost introdus in programul Festivalului Interational de la Edinburgh inainte ca acesta sa existe, sa fie schitat, montat sau jucat. Astfel, evenimentul a reprezentat o premiera in istoria teatrului romanesc. Fiind constient si cunoscand valoarea regizorului si a echipei de teatru de la Sibiu, Directorul Festivalului, Jonathan Mills, i-a provocat pe acestia la munca si creativitate.

Acceptand provocarea, spectacolul s-a dovedit a fi un impresionant succes, Silviu Purcarete, unul dintre cei mai cunoscuti si premiati regizori din Romania, a carui productii au fost prezentate la unele dintre cele mai importante si ravnite festivaluri din lume, fiind distins cu premiul „Herald Angel” la Edinburgh pentru montarea acestui spectacol, care aduce in scena o perspectiva cu totul originala asupra romanului scris de Jonathan Swift.

Regizor: Silviu Purcarete
; Scenografie si light design: Dragos Buhagiar
; Muzica: Shaun Davey; Asistent miscare: Attila Bordas
; Asistenti regie: Sanda Anastasof, Crista Bilciu; Consultant scenariu: Lia Bugnar; 
Traducere si adaptare texte: Crista Bilciu
; Distributie: Veronica Arizancu, Diana Fufezan, Raluca Iani, Tomohiko Kogi, Alexandru Malaicu, Adrian Matioc, Serenela Muresan, Adrian Neacsu, Eduard Patrascu, Catalin Patru, Ofelia Popii, Cristina Ragos, Natalie Sigg, Ciprian Scurtea, Cristian Stanca, Pali Vecsei, Corina Visinescu. Copil: Alexandru Nicoara si Organist: Teodora Circiumaru.

BILETE

Bilete prin Eventim: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Himanitas, Cărturesti, Call Center 1951 si online www.eventim.ro. Biletele sunt disponibile si la Punctele de Informare FIE amplasate în Iasi pe Bulevardul Stefan cel Mare, Piata Unirii si Parcul Expozitiei. Pentru lista Punctelor de Informare FIE  amplasate in alte orase CLICK AICI

Pretul biletelor difera in functie de pozitia in sala:

  • Cat. 1 – 100 lei
  • Cat. 2 – 80 lei
  • Cat. 3 – 60 lei

INFO

www.fieiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: