TEATRU / ”Decoded”-piesa de teatru pe tema sigurantei online pentru copii

afis DECODED Iasi

Salvaţi Copiii România pune în scenă pentru publicul ieşean, într-un cadru homeric, piesa de teatru “Decoded”, având ca temă siguranţa online a copiilor şi a tinerilor, activitate desfăşurată în cadrul proiectelor Virtual Stages Against Violence şi Sigur.Info.

“Decoded” va avea loc luni, 5 noiembrie, începând cu orele 15.00, la Ateneul Tătăraşi din Iaşi. La eveniment vor participa peste 230 de elevi şi profesori din 12 instituţii de învăţământ. Reprezentaţia din Iaşi este cea de-a treia reprezentaţie a piesei din cadrul  turneului naţional “Decoded” care are ca scop promovarea utilizării responsabile a Internetului în rândul copiilor.

Piesa “Decoded” prezintă misterele din spatele monitorului iar personajele sunt eroii din legenda homerică a Troiei, care pătrund în lumea contemporană pentru a ne împărtăşi din înţelepciunea lor. Datorită situaţiilor care reies și comparând schimbările generate de continua dezvoltare a mediului digital, spectatorii vor înţelege şi vor descoperi care pot fi ameninţările mediului online în lipsa unei informări adecvate dar și opotunităţile oferite de acesta dacă se adoptă un comportament prudent în folosirea tehnologiilor moderne. Regia este asigurată de Armand Utma iar  personajele sunt întruchipate de actori ai Teatrului Naţional şi tineri elevi de la licee cu specializarea Actorie. Organizarea activităţilor în Iaşi a fost susţinută de Ioana Nistor Coordonatorul Centrului de Voluntariat Sigur.info Iaşi. La eveniment vor fi prezenţi şi partenerii locali care au sprijinit această activitate educaţională nonformală: Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi şi Casa Corpului Didactic Iaşi.

Decoded a fost implementată în cadrul programului Virtual Stages Against Violence, care are ca obiectiv creşterea nivelului de informare şi conştientizare a tinerilor, părinţilor şi profesorilor cu privire la potenţialele pericole online şi evidenţierea multiplelor beneficii pe care Internetul le poate avea asupra dezvoltării copiilor. Piesa de teatru a demarat sub forma uneia dintre activităţile propuse de Salvaţi Copiii România în cadrul programului “Şcoala Altfel”, iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, program care vizează implicarea la nivel naţional a elevilor şi a profesorilor în activităţi nonformale, cu scopul de a valoriza talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse. Astfel, în săptămâna 2-6 aprilie 2012, peste 600 de copii din 17 instituţii de învăţământ au urmărit reprezentaţiile “Decoded” în Bucureşti.

Pentru mine piesa de teatru a fost o îmbinare reuşită de situaţii reale şi amuzante, dar din care am putut învăţa lecţii esenţiale pentru protecţia mea pe Internet. Personajul meu preferat a fost virusul Patrocles de la care am învăţat că viruşii pot părea foarte simpatici, însă, în final, dacă îi lăsăm în viaţa noastră, vom avea de suferit atât noi, cât şi cei apropiaţi” declară Mihai, 14 ani. Sunt foarte fericită că am participat la această piesă de teatru şi trebuie să recunosc că m-am regăsit în Pentesilia, iar când ajung acasă îmi voi seta contul de Facebook privat şi voi fi mult mai atentă la pozele pe care le postez” spune Anca, 17 ani.

INFO

www.virtualstages.eu /

www.sigur.info /

www.salvaticopii.ro

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: