Ești așteptat în ”Laborator” – expoziție de știință interactivă

Afis-Laborator

Expoziția de știință interactivă pentru copiii între 6 și 14 ani Expoziția de știință interactivă Laborator va fi deschisă în Iași la Sala S.T.E.P de lângă Centrul de Informare Turistică, pe strada Piața Unirii Nr.12, vizavi de Colegiul Național, până pe data de 20 decembrie 2015 fiind adresată copiilor cu vârste între 6 și 14 ani.

Laborator, prima expoziție organizată de Eventera se axează pe trei domenii ale științei, fizică, chimie și biologie. Adresată copiilor cu vârste între 6 și 14 ani, expoziția își propune să stimuleze curiozitatea, imaginația și pofta de cunoaștere a vizitatorilor spre a îi impulsiona să descopere și să înțeleagă reperele științei și, implicit, pe cele ale mediului înconjurător.

Ce pot face copiii în Laborator? Alături de ghizii dornici să îi introducă în lumea plină de fascinație a științei vor putea parcurge un traseu prin cele trei domenii biologie, chimie, fizică. În zona de fizică vizitatorii vor putea asista la demonstrații și prezentări interactive pe baza celor 9 exponate special construite pentru ei: Generatorul van de Graaff, motorul magnetic, standul de electricitate, giroscopul, pendulul gravitațional, angrenajele, catapulta, Principiul Bernoulli, scripeți. În zona de chimie, copiii vor asista la experimente și reacții surprinzătoare, iar în spațiul destinat zonei de biologie vizitatorii vor analiza sub lentila microscopului celule, iar pe baza exponatelor create vor experimenta curiozități despre corpul uman și despre mediul înconjurător.

INTRARE

Participarea la Expoziția de știință interactivă Laborator se face pe baza de programare la următoarele date de contact: telefon 0766 595 655; e-mail rezervari@eventera.ro. Capacitatea maximă pentru un tur în cadrul evenimentului este de 25 de copii, astfel încât fiecare vizitator să folosească cât mai eficient timpul petrecut în expoziție. Estimăm durata unui tur la 50 de minute, astfel încât rezervările se pot face din oră în oră pentru intervalul 10:00- 18:00, de marți până duminică (în ziua de luni expoziția este închisă). Prețul biletului este de 15 lei. Pentru grupurile organizate mai mari de 15 de copii prețul biletului este de 12 lei, coordonatorul grupului beneficiază de acces gratuit.
Investeste in oameni ! FONDUL SOCIAL EUROPEAN. Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Axa prioritară nr 3„ Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”. Domeniul major de intervenție 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”. Titlu proiect: Start-up 2014! O sansa de dezvoltare antreprenoriala durabila in regiunile Centru si Nord Est; POSDRU/176/3.1/S/150247

INFO

www.eventera.ro

www.facebook.com/Laborator.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: