TAXIDERMIA, expozitie a artistului Felix Aftene

taxidermia-expozitie-afis-iasi-felix-aftene-2014Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Artă și Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, în parteneriat cu Muzeul de Istorie Naturală Iași, vă invită în perioada 25 iunie – 28 iunie 2014 să vizitați expoziția de artă TAXIDERMIA, a artistului Felix Aftene, ce va fi deschisă la Palatul Culturii, în spațiul expozițional de la etajul I al Muzeului de Artă.

Departe de fi un demers narcisiac sau zorii unei crize, actualul ciclu relevă un moment decisiv în destinul artistic al lui Felix Aftene: întoarcerea către Sine. Dacă ciclurile anterioare erau „locuite” de ființe imaginare, mitice, acum discursul plastic se concentrează în jurul ființei concrete, eul contemplat în relația sa intimă cu arta, cu propria-i statură morală, cu persoana iubită sau marile întâmplări ale existenței. Câteva dintre lucrările din acest ciclu explorează motivul taxidermiei în greacă, „aranjamentul pielii”, un univers al ființelor golite de conținut, prezente doar prin derm.

Scenograf la TVR Iaşi, membru „Grup 3”, Felix Aftene este membru al Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) România din 1997, iar din 2012 a devenit Președinte al Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Iași.

Felix Aftene este unul dintre artiştii contemporani din România, cu o bogată activitate artistică, atât în țară, dar și în străinătate, făcându-se cunoscut publicului european prin expoziții în galeriile de artă din Franţa, Germania, Elveţia, Italia, Austria, Ungaria, Belgia, Danemarca etc.

Palatul Culturii și Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași vă invită miercuri, 25 iunie 2014, orele 18.00, să ne fiți oaspeți într-un spațiu special deschis pentru dumneavoastră, într-o experiență artistică inedită, în care nonconformismul și valoarea actului artistic va asigura reușita evenimentului.

Expoziția va fi prezentată de criticul de artă Valentin Ciucă; curator, muzeograf Valentina Druțu, șef al Muzeului de Artă.

INFO

contact@muzeul-moldova.ro

www.muzeul-moldova.ro

PE ACEEASI TEMA:

Expoziţie „Femei celebre ale României”

”Ultra fir” – expozitie de arta textila

Expoziția de artă Constantin TOFAN „Lumea mea”

Expozitia “Dragobete Art. Ro” la Galeria “Victoria”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

”Călătorie la 1900”: Gesturi de noblețe

Centenarul Sfârşitului Războiului de Întregire a Neamului

Black Glue – YOLO

Nou val de confirmări la Fall in Love Festival: Underworld, De La Soul, Robin and The Backstabbers, Soundopamine, Karpov not Kasparov și Otherside

Scrie un comentariu: