Taxa auto – cine mai plateste!

Anuntata deja, la nivel de intentie, de ministrul Mediului, Laszlo Borbely, cu fix o saptamina in urma, masura ar putea produce o revigorare a vinzarilor de masini second hand din aceasta categorie.

Laszlo Borbely

Laszlo Borbely, ministrul Mediului

Cine plateste?
Pentru toate masinile nou inmatriculate, taxa se achita in continuare. Pe de alta parte, proprietarii masinilor inmatriculate in Romania dupa data de 1 ianuarie 2007 nu mai platesc taxa auto daca au achitat-o deja, indiferent de numarul vinzarilor. Plata taxei se face o singura data. Totodata, cei care cumpara o masina inmatriculata inainte de 2007 nu vor mai achita taxa.

O alta categorie o reprezinta cei care au achitat deja taxa pentru masinile inmatriculate dupa 2007 si care constata o diferenta intre valoarea taxei conform noii legi si cuantumul achitat pe vechea lege. Acestia pot face o cerere catre Administratia Financiara de care apartin pentru recuperarea diferentei. Potrivit sistemului de compensare actual, statul ofera banii inapoi abia dupa ce compenseaza eventualele datorii ale contribuabilului catre autoritati.

Masura intra in vigoare in urmatoarele zile
Laszlo Borbely, ministrul Mediului, a declarat luni in cadrul unei conferinte de presa ca persoanele care au achitat deja taxa pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007 pot solicita restituirea acesteia, de la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta aprobate luni de Executiv.

Celor care au platit aceasta taxa, intre perioada 13 ianuarie si data la care intra in vigoare aceasta ordonanta, li se vor restitui banii, la cerere“, a spus Borbely, la finalul sedintei de luni a Executivului. Ministrul a adaugat ca, in opinia sa, ordonanta va intra in vigoare in doar citeva zile, ceea ce inseamna ca banii vor putea fi recuperati relativ repede. “Eu cred ca se va publica in Monitorul Oficial in cel mult doua zile. Cum apare in MO, imediat intra in vigoare aceasta ordonanta“, a spus ministrul. El a subliniat ca banii vor fi restituiti, acolo unde va fi cazul, prin directiile financiare locale. Deocamdata, nu se stie numarul celor care se afla in aceasta situatie.

31 decembrie 2012 este data pina la care va fi valabila masura anuntata  de ministrul mediului, Laszlo Borbely, masura care va intra in vigoare in urmatoarele zile.

Sursa: evz.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: