Spectacolul „Tartuffe” la Teatrul National Iasi

tartuffe afis teatrul national iasi 2014

Publicul Teatrului Naţional Iaşi are bucuria de a viziona o comedie faimoasă. ”Tartuffe”, una dintre cele mai de succes opere ale lui Molière, se joacă în SALA MARE.

  • Sambata, 20 februarie 2016, ora 19:00 – sala mare a Teatrului National Iasi

Spectacolul va reuni pe scena Sălii Mari o echipă care garantează calitatea şi reuşita spectacolului. Distribuţia (în ordinea autorului): Georgeta Burdujan, Doru Aftanasiu, Andreea Boboc, Dumitru Florescu, Delu Lucaci, Andrei Sava, Dumitru Năstruşnicu, Ionuţ Cornilă, Puşa Darie, Petru Ciubotaru – rolul marchează începutul celei de a 52-a stagiuni neîntrerupte la Teatrul Naţional Iaşi, Gelu Zaharia, Antonella Cornici, Andreea Spătaru. Regia: Vlad Massaci. Scenografia, light design: Andu Dumitresc. Asistent regie: Diana Mititelu

“Montând Tartuffe e ca şi cum ai pune degetul pe o rană, ca şi cum ai intreba cât mai putem trăi in ipocrizie şi în impostura, dar mai ales cât de capabili mai suntem să recunoaștem impostura şi ipocrizia atunci când le vedem ? Şi nu mă refer strict la clasa politică. În fond, clasa politică e oglinda noastră. Tartuffe e o piesă foarte concentrată, nu vorbeşte în plus, nu are acţiune inutilă care ar putea fi tăiată. N-aş vrea să cad în locuri comune şi să zic că textul este extrem de actual. Dar are ceva care mi-a atras atenţia în mod deosebit – şi aici ajung la motivul meu pentru care am plecat în aventura cu Molière. Tartuffe nu e un impostor care doar se expune, ci în egală măsura e un impostor care îi expune pe ceilalţi. Nu doar că e un personaj rău, ci e „dincolo de bine si de rău”. El e amoral. Şi-n această amoralitate, e perfect liber. Noi toți ne-am dori să fim ca el, dar nu avem curaj – slavă Domnului ! Cei din jurul lui sunt societatea civilă. O societate care cleveteşte pe la colţuri, însă care nu face nimic, e paralizată. Majoritatea românilor se regăseşte în Orgon – un individ care are creierul neted, spălat şi e vrăjit de tupeul lui Tartuffe. Tartuffe e in fond un om liber care ne râde în nas şi ne expune toate slăbiciunile.” (fragment dintr-un interviu cu Vlad Massaci realizat de Ioana Petcu pentru altiasi.ro)

BILETE

Pret Bilet:R1 şi R2 – 20 lei R3-R13 – 32 lei R14-R18 – 22 lei Loje – 40 lei Balcon 16 lei. Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro, secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti. Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr.8A. Agentia teatrala: Telefon: 0232-255999. Program: 10.00 – 17.00, de luni pina simbata (duminica inchis).

Pentru grupuri organizate, va rugam sa va adresati Departamentului Marketing-Organizare la telefon 0232-255999.

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, rugam spectatorii sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI,
Fondat în 1840

Str. Agatha Bârsescu, nr. 18, cod 700074, Iaşi, IAŞI

Tel. 0232 267824

E-mailtniasi@yahoo.com

Web: www.teatrulnationaliasi.ro

FB: www.facebook.com/TNIASI

PE ACEEASI TEMA:

”Gaitele”, din nou la Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: