TARGURI / Sarbatorile Iasului 2015

Cea de-a XXIV-a ediţie a Sărbătorilor Iaşului, organizate anual în luna octombrie de Primăria Municipiului Iaşi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi alţi parteneri instituţionali, este dedicată cu precădere ieşenilor şi îşi propune să marcheze şi să susţină candidatura Iaşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Totodată, în premieră, municipalitatea a organizat o campanie de consultare publică cu privire la profilul şi structura Sărbătorilor Iaşului, cei mai mulţi ieşeni exprimându-se în favoarea unei delimitări a manifestărilor religioase de cele laice, precum şi pentru o mai mare implicare a artiştilor şi instituţiilor locale.

Cum în urma campaniei de consultare publică a rezultat că ieşenii îşi doresc în continuare organizarea unor târguri tradiţionale, Primăria Municipiului Iaşi va amenaja mai multe zone comerciale în cadrul Sărbătorilor Iașului.

targuri-sarbatori

Astfel, în cadrul Târgului de Toamnă, desfăşurat în perioada 10 – 15 octombrie 2015, confecţiile din piele şi blană vor fi comercializate pe esplanada Costache Negri şi la Hala Centrală. Pe strada Palat vor fi expuse şi comercializate doar produse de artizanat, iar pe strada Sarmisegetuza, ca şi în anii trecuţi, vor fi vândute produse alimentare şi va fi amenajat un parc de distracţii. Târgul de obiecte bisericeşti, avizat doar de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei va avea loc pe strada Colonel Langa.

Tot în perioada 10 – 15 octombrie 2015, la Hala Centrală va fi organizată Sărbătoarea Vinului.

PROGRAM

Targul de Cariere, Palas Mall – Atrium 0, 6 – 7 octombrie 2015

 • Târgul locurilor de munca, a oportunitatilor de cariera, de la locuri de munca cu norma întreaga la stagii de practica, voluntariat sau internship-uri. Organizator: SC Alte Fapte SRL.

„Zilele Recoltei Editoriale”, Parcul Copou, 8 – 11 octombrie 2015, editia a III-a.

 • Participa editurile: „Timpul”, „Tipo Moldova”, „Junimea”, „Alfa”, „24 ORE”, „Princeps Edit”, „Poezia”, „Sedcom libris”, ”Adenium” etc.

Festivalul Sanatatii, Palas Mall – Atrium 0, 8 – 11 octombrie 2015

 • Expozitia celor mai importanti furnizori de servicii medicale care îti prezinta profesionistii, serviciile, aparatura, clinicile si spitalele. Organizator: SC Events Sapiens SRL.

Pescia – Festivalul Pestelui, Palas Mall – Esplanada Patinoar, 9 – 11 octombrie

 • Cel mai mare si complex festival dedicat pestelui din Romania, un loc în care se întalnesc deopotriva consumatorii finali si operatorii din aceasta industrie. Organizator: SC Gravity Media SRL.

Palas Flowers & Garden, Palas Mall – Esplanada Octogon, 9 – 11 octombrie 2015

 • Eveniment floristic ce ofera solutii complete pentru înfrumusetarea casei si a gradinii cu cele mai frumoase flori, decoratiuni si mobilier specializat. Organizator: Echipa Palas Mall.

Bag Expo, Palas Mall – Atrium 0, 13 – 18 octombrie 2015

 • Târg international dedicat în exclusivitate gentilor [i accesoriilor, reunind o gama larga pentru toate gusturile. Organizator: SC Ural Mineralia SRL.

Student Bazaar Coolture, Piata Natiunilor, 8 – 14 octombrie 2015.  Evenimente pentru publicul pasionat de multidiversitate în cultura si gastronomie;

 • Spatiu amenajat pentru a stimula interactiunea locuitorilor Iasului cu studentii români si straini. Va fi amplasat un cort profesional de 1.600 mp (40 x 40 m) în care se vor amenaja: scena cu sunet si lumini, ecran de videoproiecte de mari dimensiuni, spatii de prezentare si vânzare mâncaruri si bauturi din diverse colturi ale lumii, podium cu scaune pentru public, spatii de degustare.
 • Zilnic, în acest pavilion vor avea loc spectacole de muzica cu formatii locale, muzica electronica, proiectii de filme dar si de spectacole celebre de muzica din lume, show-uri de gastronomie, prezentari studentesti.
 • Accesul în eveniment este gratuit.

Târgul de Toamna, 10 – 15 octombrie 2015, str. Palat, Str. Sarmisegetuza.

Vor fi comercializate:

 • confectii din piele si blana pe esplanada Costache Negri si la Hala Centrala;
 • produse de artizanat pe str. Palat;
 • produse alimentare si parc de distractii pe str. Sarmisegetuza.

Sarbatoarea Vinului, 10 – 15 octombrie 2015, Hala Centrala

 • Podgorii renumite vor prezenta iesenilor o gama variata de must, vin, rachiu si alte bauturi alcoolice ce vor putea fi degustate alaturi de produse de alimentatie publica specifice toamnei, preparate în mod traditional.

„Spirit si traditie prin mesteguguri”, 11 – 14 octombrie, orele 9.00 – 17.00, Bulevardul Stefan cel Mare si Sfânt.

 • expunerea unui stand cu produse textile realizate în cadrul atelierelor Scolii. Organizatori: Colegiul Tehnic ”Ioan C. Stefanescu”, Iasi / Primaria Iasi.

Accesul la majoritatea evenimentelor din cadrul Sărbătorilor Iaşului este liber, iar Primăria Municipiului Iaşi, alături de partenerii săi, aşteaptă ca ieşeniii şi toţi cei care vizitează în această perioadă Capitala Moldovei să participe într-un număr cât mai mare la manifestări!

INFO

www.sarbatorileiasului.ro

www.facebook.com/sarbatorileiasului

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: