Târgul pentru fermieri AGRALIM 2014


Editia a 4-a, din septembrie 2014 se desfasoara in camp, pe o suprafata de 12 ha, pe platforma expozitionala agricola Ezareni.Platforma expozitionala agricola este amplasata la soseaua de centura a Iasului, in Ferma Ezareni a Statiunii didactice U.S.A.M.V. Evenimentul beneficiaza de expertiza specialistilor Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi.

Targul pentru Fermieri AGRALIM se deschide joi, 18 septembrie, la ferma Ezareni, statiunea didactica a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) din Iasi, in comuna Miroslava, judetul Iasi.

Noutatile editiei AGRALIM 2014 sunt numeroase atat pentru fermieri cat si pentru specialisti: expozitie in camp organizata la 8 km de Iasi, pe o suprafata de 10 de hectare, la care participa cu standuri expozitionale peste 100 de companii nationale si din strainatate, producatori si importatori de masini si utilaje agricole, echipamente zootehnice, inputuri, prestatori de servicii si furnizori de solutii complete pentru ferme, completata de o zona de prezentare a loturilor agricole demonstrative si demonstratii cu masini si utilaje agricole. Targul se desfasoara pe o durata de patru zile, in perioada 18 -21 septembrie 2014, vizitatorii fiind asteptati zilnic, de la 10.00 la 18.00.

AGRALIM aduce in premiera in regiunea de Nord-Est  un concept modern care raspunde nevoilor fermierilor cu activitate in sectorul vegetal si sectorul zootehnic si contribuie la dezvoltarea fermelor din regiune urmarind patru directii strategice: prezentarea de solutii tehnice integrate pentru fermieri; oferirea de consultanta tehnica si financiara; oferirea de informatii si acces la rezultatele cercetarii realizate de specialisti; evidentierea excelentei in agricultura, promovarea si aprecierea activitatii desfasurate de antreprenorii si angajatii din fermele din cele sase judete ale Moldovei”, au precizat organizatorii Targului pentru Fermieri AGRALIM.

AGRALIM, eveniment profesional complex si complet prin conceptul propus fermierilor, companiilor si asociatiilor din sectorul agricol, este organizat de ABplus Events, in colaborare cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi, Partener Principal in organizare, cu sprijinul Partenerului Primaria Miroslava.

Ansamblul de manifestari realizate in completarea evenimentului expozitional este realizat in parteneriat cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Directiile Agricole Judetene din regiunea de Nord-Est, cu sustinerea Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania si Federatia Nationala a Grupurilor de Actiune Locala si participarea delegatiilor AIPA Republica Moldova, Federatia Nationala a Agricultorilor din Moldova AGROinform si Federatia Nationala a Fermierilor din Moldova.

Prezenta Targului pentru Fermieri in regiunea de Nord-Est reprezinta o importanta oportunitate de informare privind fondurile si mecanismele de finantare, noutati legislative si noutati tehnologice, si, in acelasi timp, de formare si dezvoltare a cunostintelor pentru cresterea randamentelor fermelor. Scopul targului expozitional AGRALIM, insotit de seminariile profesionale tematice cu participare gratuita care faciliteaza intalnirea si dialogul fermierilor, specialisti si consultantilor agricoli este de a stimula dezvoltarea practicilor agricole si de a incuraja investitiile in domeniul agricol.

Consultanta tehnica si financiara pentru achizitii in vederea modernizarii fermelor – In ofertele companiilor se regasesc solutii pentru intreaga paleta de nevoi ale fermierilor, incepand cu pregatirea terenului, cultivarea acestuia, ingrijire, recoltare si transport: utilaje pentru pregatirea patului germinativ intr-un mod profesionist, semanatori, cisterne, combine si tractoare, anvelope si lubrifianti, solutii logistice complete, sisteme speciale de gestionare si coordonare a fluxului de marfuri, silozuri si  uscatoare. Un aspect important in achizitionarea utilajelor de catre fermieri, pe care companiile nu l-au ignorat, este asigurarea unei game bogate de servicii postvanzare: punerea in functiune a utilajelor, instruirea operatorilor, piese de schimb, service, consultanta tehnico-financiara.

Sunt prezentate de asemenea servicii de alimentare cu motorina prin intermediul statiilor de incinta si un serviciu complet integrat pentru un control strict si eficient asupra consumului, lubrifianti destinati special echipamentelor agricole, si, in premiera, o statie mobila de uleiuri pentru utilaje. Pe langa acestea se adauga si accesoriile si utilajele de mici dimensiuni, echipamentele si utilajele pentru gradina, scule electrice.

Solutii pentru fermele vegetale si inputuri pentru atingerea maximului de productivitate – Vizitatorii AGRALIM vor putea sa afle mai multe despre tehnicile moderne de transport al produselor, depozitarea, uscarea cerealelor, despre inst alatii de curatat si sortat semintele si silozurile echipate cu control de temperatura. Pe langa masini si utilaje, loturile demostrative cu hibrizi de inalta productivitate vor fi de un real folos pentru agricultori: hibrizi de sorg rezistenti la seceta, boli si daunatori, cu potential mare de productie, porumb cu rezistenta mare la arsita, dar si hibrizi de floarea soarelui si inputuri pentru agricultura conventionala si biologica. Pe langa acestea, companiile ofera sisteme de procesare legume-fructe, sisteme antigrindina, utilaje destinate horticultorilor,           sisteme de irigatii, proiecte de sere la cheie, sisteme de umbrire si material saditor de calitate.

Dotari si echipamente moderne pentru zootehnie – Sectorul zootehnic este reprezentat prin oferirea de solutii moderne de catre companiile participante, pentru toate fazele tehnologice dintr-o ferma: furnizarea de material seminal de bovine din rasele Baltata, Holstein Friza, Bruna, si rase de carne, mori de furaje, linii de furajare in grajd, sisteme de ventilare, masini pentru tratamente fitosanitare, servicii complete din domeniul instalatiilor agroindustriale, instalatii automate de stocare ce permit stocarea furajelor si conservarea naturala. De   la standuri nu lipsesc ofertele de produse fabricate din ingrediente naturale, destinate hranirii animalelor, hibrizii pentru carne, oua sau cu calitati mixte. Marii fermieri, crescatorii individuali de animale dar si specialistii, medici veterinari sau tehnicieni, vor regasi in ofertele de la targ produse de la companii cu traditie si experienta in domeniul cresterii animalelor.

EVENIMENTE SPECIALE din programul editiei AGRALIM 2014:

Forumul Agricol al Regiunii de Nord-Est, aflat la cea de-a treia editie, cuprinde o sesiune de prezentari tematice pe teme privind  noutati legislative, noutati tehnologice si solutii de finantare in agricultura, cu desfasurare pe 18 septembrie, in intervalul orar 10.30 – 13.00, urmata de la ora 15.30 de o dezbatere in cadrul careia autoritati de la nivel central, regional si local se intalnesc cu fermierii si producatorii agricoli pentru a discuta despre masurile de finantare din cadrul PNDR 2014 – 2020. In data de 19 septembrie, in intervalul orar 10.30 – 14.30, cea de-a doua sesiune a forumului cuprinde  seminarii de specialitate sustinute  sustinute de profesori de la USAMV Iasi si operatori privati din sectorul agricol.

Festivitatea de Premiere a Excelentei in Agricultura in regiunea de Nord-Est. Castigatorii premiilor de excelenta in agricultura in regiunea de Nord-Est la cele 12 categorii de premiere vor primi trofeele in data de 20 septembrie la ferma Ezareni, statiunea didactica a USAMV Iasi, in cea de-a treia zi a Targului pentru Fermieri AGRALIM. In competiție s-au inscris 75 de fermieri, producatori agricoli, antreprenori in agricultura si consultanti in domeniul agricol, fiind incurajata atat participarea companiilor mari, mici, mijlocii si medii, cat si initiativa la nivel de intreprinderi individuale. Jurizarea este realizata din perspectiva a cinci aspecte ale activitatii unei ferme: viziunea si rezultatele afacerii, marketing si piata, tehnic, leadership, impact social, masuri de protectie a mediului. Informatii despre Festivitatea de premiere a Excelentei in Agricultura in regiunea de Nord-Est sunt disponibile pe site-ul   www.gala.clubulagralim.ro.

Programul de vizitare a Targului pentru Fermieri AGRALIM: Joi, 18 septembrie – Duminica, 21 septembrie 2014, 10.00 – 18.00.

Condiții optime pentru realizarea evenimentelor agricole expoziționale

ABplus Events a dezvoltat proiectul platformei pentru a oferi condiții optime de prezentare a produselor și utilajelor agricole de către expozanți și condiții optime de informare, experimentare și formare a fermierilor din regiunea de Nord-Est și Republica Moldova. Platforma expozițională Ezăreni dispune și de pavilioane expoziționale destinate expozițiilor indoor și Forumului Agricol, zone de repaos și relaxare, spațiu de recepție și parcare specială pentru vizitatori și expozanți.

Parteneriatul dintre universitate și organizatorul profesionist de evenimente crează în regiunea de Nord Est contextul și spațiul unic pentru organizarea în aer liber a evenimentelor agricole specializate dedicate marilor fermierilor.

INFO

www.abplus.ro

www.expoagralim.ro

www.forumulagricol.ro

www.clubulagralim.ro

www.festivalulnaturii.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: