Targul National al Unitatilor Protejate

Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania organizeaza in premiera la Iasi – Hotel Unirea, in perioada 4 – 5 decembrie 2010, prima editie a Targului National al Unitatilor Protejate.

Scopul targului este de a promova, intr-o modalitate business, produsele si serviciile realizate in cadrul diferitelor structuri de economie sociala din Romania, realizate de catre persoane ce fac parte din categoria grupurilor vulnerabile, inclusiv persoane cu dizabilitati.

La prima editie a targului national al unitatilor protejate vor participa peste 200 de participanti din mai multe judete din tara: Arad, Bacau, Botosani, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Dambovita, Galati, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Vaslui, Valcea si municipiul Bucuresti.
Persoanele inscrise la trag sunt reprezentanti de la diferite ONG-uri ce au in componenta lor structuri de economie sociala, reprezentanti ai DGASPC-lor din tara, reprezentanti ai penitenciarelor care au dezvoltate ateliere protejate pentru persoanele private de libertate, reprezentanti mass-media. La eveniment, in cadrul unei sectiuni speciale – businees-dinner – vor fi prezenti si oameni de afaceri, reprezentanti de firme si companii din judetul Iasi si nu numai.

Evenimentul este structurat pe 3 sectiuni, dupa cum urmeaza:

1. Standuri cu produse in vederea comercializarii – vor fi amenajate 35 de standuri unde isi vor expune produsele pentru vanzare un numar de 43 de organizatii/institutii ce au dezvoltate structuri de economi sociala. Produsele expuse in cadrul targului sunt realizate de catre beneficarii structurilor de economie sociala si va fi expusa o gama destul de larga, cum ar fi: produse ornamentale de Craciun, lumanari decorative, tablouri, felicitari, iconografie, produse din sticla si ceramica, produse vestimentare si costume de carnaval pentru copii, bijuterii hand-made, aranjamente florale. Acestea reprezinta doar o parte din varietatea obiectelor pe care cei interesati le pot achizitiona pe durata celor doua zile de desfasurare a tragului;

2. Sesiune de comunicari pe tema economiei sociale – la aceasta sectiune vor fi prezentate modele de buna practica, proiecte aflate in implementare, studii si analize in domeniu;

3. Eveniment business-dinner – va oferi posibilitatea oamenilor de afaceri sa cunoasca oferta de servicii si produse realizate in cadrul unitatilor protejate si avantajele pe care le pot avea in baza Legii 448/2006.

Ambianta de sarbatoare va fi intregita prin prezenta unor artisti locali care vor interpreta colinde si a unui invitat care va realiza face-painting gratuit copiilor ce viziteaza targul.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: