Targul Mesterilor Populari la Pascani

50 de mesteri si creatori populari din mai multe judete ale Moldovei, precum si din alte zone din tara se vor reuni de vineri, 20 iulie, pana duminica, 22 iulie, la Pascani.

Targul Mesterilor Populari la Pascani

Foto: www.inpascani.ro

Muzeul Etnografic al Molodvei din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova”, Primaria Municipiului Pascani, Muzeul Municipal Pascani si Asociatia Mesterilor Populari din Moldova, in parteneriat cu Colegiul National „M. Sadoveanu” si Casa de Cultura „M. Sadoveanu” organizeaza in acest weekend cea de-a IV-a editie a Targului Mesterilor Populari.

Deschiderea oficială va fi vineri, 20 iulie 2012 (de Sântilie), de la orele 11.00. În cadrul deschiderii va fi susţinut şi un program de muzică populară de către Grupul Folcloric ,,Moştenitorii” din Lunca Paşcani (conducător artistic: Prof. Aurica Tâgâţă), Orchestra de Muzică Populară ,,Plaiuri păşcănene” a Clubului Copiilor Paşcani (conducător artistic: Prof. Gheorghe Arşinel) şi solista Victoriţa-Gabi Colţa din Bistriţa Năsăud. În aceeaşi zi, de la orele 17.00, la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” se va desfăşura colocviul „Recurs la identitate. Tradiţiile populare versus Palatul Cantacuzino din Paşcani”.

Evenimentul va avea loc pe strada Stefan cel Mare din Pascani.

Mesterii prezenti la manifestare isi propun sa promoveze mestesugurile artistice traditionale si sa educe publicul, in special cel tanar, in spiritul respectului pentru traditii si bun gust.

Autor: Liliana GINJU

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: