Targul Mesterilor Populari, editia a XVI-a

targ-mesteri

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Direcția Județeană pentru Cultură Iași, Consiliul Județean Iași și Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului”organizează TÂRGUL MEŞTERILOR POPULARI, ce se va desfășura în perioada 15 – 17 mai 2015, pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt ( vizavi de Palatul Culturii).

Ajunsă la a XVI-a ediție, manifestarea care a intrat în tradiția evenimentelor organizate de instituția noastră, va reuni 80 de meşteşugari din aproape toate zonele etnografice ale României, care prin intermediul lucrărilor lor susţin păstrarea şi promovarea meşteşugurilor artistice tradiţionale şi educarea publicului tânăr,, în spiritul respectului pentru tradiţii româneşti şi bun gust autentic. Ca și la edițiile anterioare, avem bucuria de a anunța participarea unor invitați din Bulgaria și Republica Moldova.

Evenimentul include atât expoziție cu vânzare de obiecte tradiționale autentice cât și  atelierele de creație interactive. Cu această ocazie vor fi ilustrate arta şi tehnica populară prin meșteșuguri tradiționale, precum: olăritul, prelucrarea lemnului, cojocăritul, confecţionarea instrumentelor populare, industria casnică, confecţionarea măştilor populare, încondeierea ouălor.

PROGRAM

  • Vineri, 15 mai 2015, orele 10.00 – 19.00
  • Sâmbătă, 16 mai 2015: program prelungit de vizitare a standurilor până la ora 24.00, marcând astfel a XI-a ediţie a Nopţii Europene a Muzeelor
  • Duminică, 17 mai 2015: orele10.00 – 19.00.

INFO

Complexul National Muzeal ”Moldova”

www.muzeul-moldova.ro

www.facebook.com/complexul.moldova

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

”Ludos et color” – expozitie de pictura | Oana Daniela Dragoi

Expozitie de grup | Stari ale corpului varste ale spiritului

Avanpremieră ”colectiv” la Iasi | Sala Unirii

AXIS – First Punch Tour 2020 | RocknRolla

Scrie un comentariu: