Targul Mesterilor Populari, editia a XV-a

Targul Mesterilor Populari, editia a XV-a

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iasi, Directia Judeteană pentru Cultură Iasi si Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului” organizează editia a XV-a a TÂRGULUI MEŞTERILOR POPULARI, ce se va desfăsura în perioada 16 – 18 mai 2014, pe Pietonalul Ștefan cel Mare si Sfânt ( vizavi de Palatul Culturii).

Manifestarea, ajunsă la o editie jubiliară, integrată în acest an, în Ziua Internatională a Muzeelor, se va bucura si de prezenta alături de cei 60 de mesteri populari din aproape toate zonele etnografice ale României, si a unor invitati din Bulgaria si Republica Moldova.

Măiestria artistilor populari va fi etalată în cadrul expozitiei cu vânzare de obiecte traditionale si a atelierelor de creatie interactive, la care publicul este invitat să participe. Cu această ocazie vor fi ilustrate arta şi tehnica populară prin mestesuguri traditionale, precum: olăritul, prelucrarea lemnului, prelucrarea pieilor, confecţionarea instrumentelor muzicale populare, industria casnică, confecţionarea măştilor populare, prelucrarea metalelor, încondeierea ouălor etc.

PROGRAM

Vineri – sâmbătă, orele 10.00 – 20.00; Duminică, orele 10.00 – 16.00. Perioada: 16 – 18 mai 2014

INFO

www.muzeul-moldova.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: