Targul Mesterilor Populari, editia a XV-a

Targul Mesterilor Populari, editia a XV-a

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iasi, Directia Judeteană pentru Cultură Iasi si Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului” organizează editia a XV-a a TÂRGULUI MEŞTERILOR POPULARI, ce se va desfăsura în perioada 16 – 18 mai 2014, pe Pietonalul Ștefan cel Mare si Sfânt ( vizavi de Palatul Culturii).

Manifestarea, ajunsă la o editie jubiliară, integrată în acest an, în Ziua Internatională a Muzeelor, se va bucura si de prezenta alături de cei 60 de mesteri populari din aproape toate zonele etnografice ale României, si a unor invitati din Bulgaria si Republica Moldova.

Măiestria artistilor populari va fi etalată în cadrul expozitiei cu vânzare de obiecte traditionale si a atelierelor de creatie interactive, la care publicul este invitat să participe. Cu această ocazie vor fi ilustrate arta şi tehnica populară prin mestesuguri traditionale, precum: olăritul, prelucrarea lemnului, prelucrarea pieilor, confecţionarea instrumentelor muzicale populare, industria casnică, confecţionarea măştilor populare, prelucrarea metalelor, încondeierea ouălor etc.

PROGRAM

Vineri – sâmbătă, orele 10.00 – 20.00; Duminică, orele 10.00 – 16.00. Perioada: 16 – 18 mai 2014

INFO

www.muzeul-moldova.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Turneul international Romanian Music Journey ajunge si la Iasi

Expozitia de arta ”Dante ilustrat de copii” | ACCADEMIA DI ROMANIA IN ROMA

Expoziție și lansare de catalog la Muzeul de Artă „Bronzuri din patrimoniul Muzeului de Artă Iași”

SanoPass lansează abonamentele de fitness cu servicii medicale incluse

Scrie un comentariu: