TARGUL MESTERILOR POPULARI, 18-20 mai, Esplanada Palatului Culturii

Tirgul Mesterilor Populari, 18-20 mai 2012

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi, Primaria Municipiului Iasi, Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Iasi in colaborare cu Asociatia ”ART – Mestesugurile Prutului”, Romano Butiq Iasi si Asociatia Mesterilor Populari din Tinutul Neamtului organizeaza TARGUL MESTERILOR POPULARI, ce se va desfasura in perioada 18 – 20 mai 2012, pe esplanada Palatului Culturii din Iasi.

Manifestarea, ajunsa la a XIII-a editie, se va bucura in acest an de o prezenta internationala, prin participarea, alaturi de cei 80 de mesterii populari din aproape toate zonele etnografice ale Romaniei, a unor invitati din Bulgaria si Republica Moldova.

Maiestria artistilor populari va fi etalata in cadrul expozitiei cu vanzare de obiecte traditionale autentice si a atelierelor de creatie interactive, la care publicul este invitat sa participe. Cu aceasta ocazie vor fi ilustrate arta si tehnica populara prin mestesuguri traditionale, precum: olaritul, prelucrarea lemnului, cojocaritul, confectionarea instrumentelor populare, industria casnica, confectionarea mastilor populare, incondeierea oualor.

Programul manifestarii:

Vineri, 18 mai 2012, orele 10.00 – 19.00

11.00Concert de fanfara, sustinut de Muzica Militara a Garnizoanei Iasi,

dirijor lt. Alexandru Matesica

Sambata, 19 mai 2012: program prelungit de vizitare a standurilor pana la ora 24.00 –   marcand astfel a 8-a editie a Noptii Europene a Muzeelor

17.00 – Program muzical, sustinut de Fanfara de la Palatul Copiilor Iasi

17.30 – Program artistic, sustinut de  Ansamblul „Rapsodia” al Palatului Copiilor Iasi

Duminica, 20 mai 2012: orele10.00 – 16.00.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: