Târgul internaţional de arte şi meşteşuguri de la Ierusalim

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv vă invită, în perioada 5 – 17 august 2013, la a 38-a ediţie a Târgului internaţional de arte şi meşteşuguri de la Ierusalim. Pentru ediţia din acest an, România a pregătit un stand cu obiecte specifice pentru Valea Prahovei.

Mesterii prezenti la stand vor oferi workshop-uri ad-hoc si explicatii detaliate despre mestesugurile, traditiile si turismul rural din această zonă. Grupul este format din 3 artiste populare, specializate în creatia pieselor de port popular: Anca-Mihaela Vitaliş, Alina-Andreea Moraru, Georgiana Cristina Bălăşescu. Publicul va putea să admire şi să cumpere cămăşi populare româneşti “ii”, ştergare şi feţe de masă autentice ţesute în casă si alte obiecte de artizanat lucrate manual, cu materiale traditionale.

Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim este cel mai mare eveniment de profil din Israel, reunind la fiecare ediţie peste 150 de artişti din Israel şi 30 – 40 de standuri internationale, care prezintă obiecte de artizanat realizate în tehnici din cele mai diverse, de la cele tradiţionale până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate. De asemenea, în cadrul târgului au loc demonstraţii de lucru, workshop-uri, spectacole de teatru neconventional, muzică, dans, precum şi un târg internaţional culinar. Evenimentul se bucură de un foarte mare interes din partea publicului israelian – este vizitat la fiecare editie de aproximativ 100.000 de persoane.

La editia de anul trecut, participarea României s-a bucurat de foarte mare succes, fiind prezentă cu un stand cu obiecte specifice pentru zona Bucovinei si un spectacol folcloric al grupului de tineri dansatori ”Dorna Dorului”. Standul României a fost vizitat de primarul Ierusalimului, dl. Nir Barkat, care s-a arătat deosebit de interest de traditiile si mestesugurile din România. La invitatia acestuia, grupul de dansatori “Dorna Dorului” a oferit un scurt spectacol în cadrul Primăriei din Ierusalim.

Locaţie: Ierusalim, o zonă de 5.000 m2 lângă oraşul vechi, în zona turistică: Mitchell Garden, Amfiteatrul „Merrill Hassenfeld” din „Sultan´s Pool”, Centrul de arte şi meşteşuguri „Khutsot Hayotser”. Programul de vizitare al târgului: 18:00 – 23:00 de duminică până joi şi între orele 20:00 – 24:00 sîmbăta.

Transportul exponatelor este realizat cu sprijinul Companiei TAROM (www.tarom.ro)

INFO

www.jerusalem.muni.il/yotzer/2013/home_eng.asp.

www.icr.ro/kutsot_hayotser_2013ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: