Targul de produse traditionale “Piata taraneasca”

Producatori din toate zonele tarii vor fi pe esplanada Halei Centrale Iasi, cu produse naturale, traditionale, fara conservanti, de vineri, 27 mai, pana duminica, 29 mai.

Va asteapta producatorii cu produse din carne de porc, oaie sau vita, branzeturi si afumaturi, cascaval, miere si produse apicole, halvita si ciocolata de casa, covrigi, turta dulce, prajituri de casa.

Veti gasi ciocolata de casa, si halvita din Arad,. Din secuime, Kurtos Kalaks, cozonac secuiesc din Harghita, prajituri de casa din Iasi, covrigi si halvita din Pitesti, miere, polen si propolis din Cumpana, jud. Constanta.

Din zonele de munte coboara ciobanii brasoveni cu telemea de oaie, branza de burduf, simpla si cu diverse codimente (marar, chimen, busuioc, patrunjel), branza de burduf in coaja de brad, pastrama, urda dulce si sarata, cascaval afumat si alte produse preparate dupa retete ciobanesti, transmise din tata in fiu.

Din judetul Sibiu, cu vestitele produse din Marginimea Sibiului va imbie Nea Bratu cu  telemea proaspata si veche de oaie si vaca, carnati afumati si slanina ardeleneasca.

Din jud. Arges, gasiti preparate din carne de porc, carcasa afumata, carnati de casa, toba si sunca, lebar, caltabos, muschiulet afumat, toate fara conservanti, doar lasate la sare si fum, cum se pregatesc in satele argesene. Tot afumaturi si delicatese din carne de porc aduc si producatorii autohtoni, din judetul Iasi, toate pregatite pe gusturile moldovenilor.

De asemenea veti gasi obiecte de artizanat de la Corund, obiecte din lemn pentru bucataria dumneavoastra si alte obiecte mestesugaresti.

Si nu uitati! La Piata Taraneasca totul se ia pe degustate!

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: