Targul de produse traditionale “Piata Taraneasca 100% natural traditional”

* 6 – 8 mai 2011 * Platoul exterior al Halei Centrale Iasi

Urmand traseul strabun al transhumantei, de la munte la ses, ciobanii din Bran, dar si Moeciu, Brasov, Sibiu coboara de la munte cu telemea, urda, cas afumat, branza cu busuioc sau patrunjel, branza de burduf si in coaja de brad, pastrama delicioasa, carnati si caltabos precum si alte delicii specifice zonelor de unde provin. Li se alatura producatori traditionali din toate zonele tarii si nu numai.

Intre 6 si 8 mai, de vineri pana duminica, dis-de-dimineata pana dupa-amiaza tarziu, 20 de producatori va asteapta pe platoul din fata Halei Centrale, la Piata Taraneasca, cu produse traditionale romanesti, italiene si olandeze.

Din Banat, din judetul Arad, Suba Mircea aduce ciocolata de casa, simpla si cu nuca, grilas si halvita preparata dupa o reteta proprie, din miere de albine si ciuin, fara conservanti. Din secuime, D-nul Borsz va prepara in fata dumneavostra Kurtos Kalaks, cozonac secuiesc cu nuca, zahar sau nuca de cocos, dupa preferinte, iar din Maramures veti gasi prajituri de casa delicioase.

Din zonele de munte, Filip si Budilean, din Vama Buzaului, Oncioiu Marius, din Rasnov aduc telemea de oaie, branza de burduf, simpla si cu diverse codimente (marar, chimen, busuioc, patrunjel), branza de burduf in coaja de brad, pastrama, urda dulce si sarata, cascaval afumat si alte produse preparata dupa retete ciobanesti, transmise din tata in fiu.

Din judetul Sibiu, cu vestitele produse din Marginimea Sibiului, vine Bratu Vasile cu telemea proaspata si veche de oaie si vaca, carnati afumati si slanina ardeleneasca.

Din jud. Arges, producatorii Negut si Stefan Gheorghe din Budeasa, Ratea Valerica din Pitesti, vin cu preparate din carne de porc, carcasa afumata, carnati de casa, toba si sunca, lebar, caltabos, muschiulet afumat, toate fara conservanti, doar lasate la sare si fum, cum se pregatesc in satele argesene. Li se adauga Tuca Mihaela cu cascaval de la Campulung, dar si felurite branzaturi, tot de pe la Arges.

Veti mai gasi suc natural de mere, fara conservanti, din judetul Hunedoara dar si miere si diverse produse apicole din Cumpana, Jud. Constanta.

Cu multe si gustoase aperitive traditionale italiene va imbie Sorin Dobrescu, din Codlea, Jud. Brasov. La standul lui veti gasi anghinara condimentata, anghinara al natural,rosii deshidratate, usturoi picant, rulouri de vinete cu rosii uscate si fileuri de ansoa, rulouri de dovlecel cu rosii deshidratate si ansoa, ardei iuti umpluti cu ansoa si capere.Toate aperitivele sunt preparate cu condimente adecvate si ulei, masline naturale verzi in saramura si picante, pateuri de anghinara si rosii deshidratate, sos de rosii pentru bruschette, ardei iute macinat in ulei, ton in ulei de masline, parmezan, pecorino (branza de oaie veche de 2 ani), branza de capra, salamuri italiene cu mistret, picant, cu trufe, cu usturoi, SALSICIA CALABRIA (carnat de porc picant sau nepicant, crud uscat) sau PROSCIUTTO CRUDO (prosciutto crud uscat de 24 de luni).

De asemenea de la Holland Flavors veti gasi cascavaluri fine olandeze, simple, cu nuci, cu busuioc, cu ardei iute, cu piper, cu usturoi.

De la Dolcezze Siciliane Il Padrino putei achizitiona dulciuri siciliene din pasta de migdale, sanatoase si fara pericol pentru silueta.

Li se alatura mesterii populari cu ceramica, obiecte din lemn, caciuli de blana si costume populare, artizanat si bijuterii.

Si nu uitati! La Piata Taraneasca totul se ia pe degustate!

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Copii, gatim de Halloween?

Bazar bipolar @Acaju

Glow in the dark Party @Coopers Club

Trei workshop-uri pentru un debut perfect la facultate

Scrie un comentariu: