Târgul de Cariere de la Iași, vizitat de peste 5.600 de candidați

TdC Iasi 16 martie

Peste 5.600 de persoane interesate de joburi, internshipuri și stagii de practică au participat marți și miercuri la Târgul de Cariere desfășurat la Iași. Interes a existat atât pentru posturile cu pofil tehnic, cât și pentru joburile în domeniul HR, administrativ sau al relației cu clienții.

Am avut două zile cu multe oportunități de carieră și ne bucurăm că locuitorii din Iași au răspuns și de această dată pozitiv invitației noastre. În total au fost disponibile peste 1.500 de posturi în domenii precum inginerie, IT, recrutare, marketing, relația cu clienții, auto&automotive, producție, administrativ și altele. Recrutorii au discutat cu cei peste 5.600 de candidați prezenți la târg, au preluat CV-urile, iar în perioada următoare vor avea loc selecția și interviurile. Revenim în Iași în toamna acestui an“, a declarat directorul Târgului de Cariere, Louisa Olar.

Companiile au căutat atât specialiști, cât și candidați dornici să facă primul pas în carieră.

În cele două zile, au trecut pe la standul nostru peste 370 de persoane și am preluat aproximativ 80 de CV-uri relevante. Surpriza plăcută a fost că am avut mulți vizitatori cu profil tehnic. Recrutarea a mers bine în domeniul automatizări calculatoare, automotive, aeronautic“, spune Luminița Achirei, recruitment coordinator la Atexis.

La Târgul de Cariere de la Iași au participat și companii care căutau personal dispus să se mute în alte orașe.

Peste 150 de persoane potrivite ca nivel de experiență au trecut pe la standul nostru din cadrul Târgului de Cariere de la Iași, iar aproximativ 50 de persoane sunt dispuse la relocare la București sau Cluj. Noi avem acum disponibile 200 de posturi în București și 60 la Cluj-Napoca. Am găsit și mulți tineri interesați de joburi part-time și de internshipuri“, precizează Andreea Alexandra Stan, Talent Acquisition Coordinator la Genpact.

Și pe partea de limbi străine a fost cerere mare în cadrul Târgului de Cariere de la Iași. “Am interacționat la Târgul de Cariere cu peste o sută de candidați, atât specialiști pe IT, cât și foarte mulți studenți, iar majoritatea au șanse mari să fie angajați pe posturi diverse. Atuurile lor și interesul nostru se îndreaptă către nivelul cunoștintelor tehnice și stăpânirea unor limbi străine: engleză, franceză, spaniolă, olandeză și altele”, a declarat Adrian Murariu, Public Relations&Events Manager la SCC Services România.

INFO

www.targuldecariere.ro/iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: