Targul de Cariere, 8-9 aprilie 2014

Targul de Cariere, 8-9 aprilie

Târgul de Cariere revine în 8 si 9 aprilie la Iasi, pentru cea de-a sasea editie, la care sunt asteptate peste 5.000 de persoane, de la studenti si tineri în căutarea primului loc de muncă si până la persoane cu experientă profesională. Cei aproximativ 30 de participanti au pregătit peste o mie de oportunităti de carieră – slujbe cu normă întreagă sau partială, programe de voluntariat, stagii de practică si internshipuri în tară ori străinătate.

Posturile disponibile se adresează specialistilor din domenii diverse, de la programare si inginerie până la marketing, resurse umane ori lingvistică – în principal studenti sau absolventi de studii superioare. Evenimentul se va desfăsura la Palas, între orele 10 si 17.00 în ambele zile de târg (marti si miercuri), iar accesul este gratuit pentru toti cei interesati.

Le-am pregătit iesenilor si de această dată un eveniment competitiv, la care am pus accent pe interactiunea candidatilor cu potentialii angajatori si pe prezentarea unor oportunităti de carieră cât mai variate. Vizitatorii pot veni cu Smart CV-ul, pe care îl descarcă de pe ejobs.ro si-l listează într-un singur exemplar, iar companiile prezente la târg îl vor scana si va intra direct în baza lor de date”, a declarat Louisa Olar, project manager-ul Târgului de Cariere.

Partenerul acestei editii a Târgului de Cariere este Lear Corporation. Sponsorii evenimentului sunt: Arvato, Delphi, Xerox, Amazon, Renault si Youngculture. Alături de acestia, mai participă companii precum Route 66, Adecco, Toyota, SCC, BKK vor Ort, Arhipelago, Iasitex si Electroputere VFU Pascani.

Cu peste 90.000 de angajati în toată lumea, Amazon este liderul mondial în e-comert, furnizor de top în servicii online si proprietarul celui mai de succes e-reader, Amazon Kindle. Compania este inclusă în Topul 100 Fortune si a deschis centrul de dezvoltare la Iasi în 2005, iar echipele de aici lucrează în domenii precum dezvoltare software, business process support si editare digitală a imaginii. La Târgul de Cariere, Amazon prezintă în special posturi disponibile pentru vorbitorii de limbă germană sau portugheză.

La rândul său, furnizorul international de servicii de outsourcing Arvato (parte a grupului Bertelsmann) caută la Iasi specialisti HR care să li se alăture celor peste 63.000 de angajati din 39 de tări. Serviciile oferite de Arvato sunt gândite pentru a acoperi toate necesitătile clientilor, de la pregătirea si distribuirea materialelor tipărite si stocarea digitală a materialor până la managementul informatiei, relatii cu clientii, CRM, servicii financiare si IT.

Inginerii, mai ales cei specializati în productie, calitate si controlul calitătii, relatii cu clientii ori servicii de mentenantă, reprezintă potentiali angajati ai Delphi Diesel Systems Romania, parte a Delphi Automotive PLC. Lider mondial în furnizarea de tehnologii pentru industria auto, Delphi are sediul central în Marea Britanie si a dezvoltat centre importante de productie, tehnice sau de relatii cu clientii în 32 de tări. Fabrica de la Iasi produce componente de înaltă precizie pentru injectia motoarelor diesel.

Si Renault România vrea să recruteze la Târgul de Cariere de la Iasi, compania fiind o prezentă constantă a ultimilor ani. Unul dintre principalii angajatori din România, cu aproape 18.000 de angajati, Renault România reuneste platforma Dacia de la Mioveni, Centrul Logistic RIR-ILN, Centrul de design Renault Design Central Europe, Centrul de Inginerie Renault Technologie Roumanie (care include Centrul Tehnic de la Titu), directia comercială Renault Commercial Roumanie (tri-marca Dacia-Renault-Nissan) si Matrite Dacia Pitesti. La sfârsitul anului 2011, operatiunile Renault din România au generat o pondere de 2,9% din PIB-ul României.

Programatorii Java sunt asteptati la Târgul de Cariere de către Youngculture, companie elvetiană de software înfiintată în 1996 si care numără peste 160 de angajati în sediile din Zurich, Munchen, Viena, Belgrad, Nis si Iasi. Youngculture furnizează solutii IT pentru afaceri – dezvoltări software, e-comert si aplicatii mobile si pentru web.

O altă prezentă notorie la Târgul de Cariere Iasi este Xerox, liderul mondial în managementul documentelor. Cu vânzări de aproape 23 de miliarde de dolari, Xerox se adresează atât antreprenorilor, cât si marilor companii, ajutându-le să devină mai eficiente. Compania oferă servicii de outsourcing în domeniile IT si business process, precum si binecunoscuta birotică ce-i poartă numele. Printre posturile prezentate la Târgul de Cariere Iasi se numără: specialist database marketing, consultant (limba italiană), administrator Linux si senior web developer.

În cadrul târgului, pasionatii de inginerie pot participa la workshopul „Programare pe masini unelte cu comandă numerică”, sustinut de Dănut Bulhac, angajat al Allmetech, în colaborare cu Teaching. Acesta se va desfăsura miercuri, 9 aprilie, de la ora 12.00, iar accesul se realizează în mod gratuit, pe baza unei  înscrieri pe site-ul targuldecariere.ro. Tot gratuit, participantii pot beneficia de consiliere academică din partea celor de la Centrul de Carieră CIPO (din cadrul Universitătii „Alexandru Ioan Cuza”). Reprezentantii centrului vor oferi sfaturi celor care au nevoie de ghidare educatională (programe de master ori doctorat).

Târgul de Cariere este cea mai mare retea de evenimente de carieră din România si aduce împreună sute de angajatori si mii de candidati. Proiectul, demarat în 2006 de agentia Fapte, este organizat în fiecare primăvară si toamnă în marile orase din România si se adresează atât angajatorilor din domenii diverse, cât si tinerilor talentati interesati de oportunităti de carieră. În această toamnă, Târgul de Cariere va ajunge la cea de-a o sută editie.

INFO

www.targuldecariere.ro

facebook.com/targuldecariere

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: