Târgul AGRALIM 2016

Agralim-2

Târgul AGRALIM, cel mai aşteptat spectacol agricol din Estul ţării, începe pe 1 septembrie la Ferma Ezăreni. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, va fi alături de mii de fermieri, la AGRALIM, duminică 4 septembrie, în ultima zi a târgului

Pilon al agriculturii în Moldova, Iaşul va gazdui în perioada 1-4 septembrie Târgul pentru Fermieri AGRALIM, cea mai importantă manifestare din Regiunea de Nord-Est, organizată de compania ABplus Events, prilej pentru fermieri, producători, antreprenori, cercetări şi specialişti din judeţele din Nord-Estul ţării de a se familiariza cu cele mai noi tehnici şi utilaje din domeniul agricol.

Deja tradiţionalul Târg AGRALIM se va desfăşura în câmp, pe o suprafaţă de 10 hectare de teren, în comuna ieşeană Miroslava, la Ferma Ezăreni – staţiunea didactică a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi.

AGRALIM 2016 vă aşteaptă cu demonstraţii de tehnică agricolă, standuri expoziţionale de prezentare a peste 150 de companii și branduri naţionale şi internaţionale de utilaje agricole, echipamente zootehnice, soluţii şi echipamente pentru horticultură, inputuri, furnizori de solutii complete pentru ferme, prestatori de servicii pentru agricultură şi multe alte surprize.

Târgul AGRALIM propune fermierilor, pe parcursul mai multor zile, demonstraţii live ale utilajelor şi maşinilor agricole. Mai mult decât atât, în fiecare zi, vizitatorii Târgului AGRALIM vor avea posibilitatea să îşi testeze abilităţile în conducerea de tractoare de 100 CP.

În prima zi a Târgului AGRALIM, la iniţiativa marilor şi micilor fermieri va avea loc şedinţa de constituire a clusterului agricol al regiunii de Est a ţării. ABplus Events, ca animator al comunităţii fermierilor din regiune, are rolul de catalizator al clusterului. Iniţiativa de constituire a clusterului va ajuta la promovarea colaborării între fermele şi companiile din sectorul vegetal, zootehnic şi horticol, mediul academic şi cel de cercetare şi creşterea competivităţii asociaţiei şi fiecărui membru în parte.

Conferinţa de constituire a clusterului va începe pe 1 septembrie, la ora 14:00, moderatorul discuţiilor fiind Ion Banu, directorul general al publicaţiei „Lumea satului”. La eveniment vor participa Gabriela Magdalena Pîrvu, consilier superior la Direcţia Politici Industriale şi Competitivitate din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, responsabil cu politicile clusterelor, Daniel Coșniță, președinte CLUSTERO, Felix Arion (AgroTransilvania Cluster) şi Mioara Gociu (Clusterul Breasla Constructorilor Ieşeni). A doua zi a Târgului AGRALIM, intitulată „Ziua Porumbului”, este dedicată cultivatorilor de porumb şi floarea soarelui. Intâlnirea marilor fermieri, cultivatori de porumb si floarea soarelui, din Regiunea de Nord-Est, va fi prilej pentru demonstraţii agricole în câmp şi conferinţe de specialitate.

Agralim-1

Concomitent cu Târgul AGRALIM, în perioada 1-4 septembrie, are loc şi Salonul Animalelor de Rasă, unde, într-un spaţiu special amenajat vor fi expuse animale din următoarele categorii: bovine din rasa Holstein şi Angus, ovine Carabasa, Texel, Suffolk, Ţurcană şi Dorper, caprine Saanen, cabaline, atent selecţionate de către Asociaţiile deţinătoare de Registru Genealogic, Federaţiile Crescătorilor de Animale şi principalele asociaţii din arealul zonei de Nord şi Nord-Est a României. Între 2-4 septembrie, vineri, sâmbătă şi duminică vor fi organizate prezentări şi defilări de animale într-un ring special amenajat de organizatorul ABplus Events. Expoziţia de zootehnie este realizată în parteneriat cu Asociaţia Holstein România şi mari ferme zootehnice şi crescători de elită de animale de rasă: Panifcom, Astra Trifeşti, Pig Farm, Suinprod Roman, Agrocomplex Lunca Paşcani, Agralmixt Andrieşeni şi Asociaţia Crescătorilor de Ovide Hunedoara.

Nu în ultimul rând, începând din a doua zi a Târgului AGRALIM, 2 septembrie, copiii prezenţi pe platforma Ezăreni vor putea participa la ateliere de creaţie, unde vor învăţa să confecţioneze origami. De asemenea, cei mici pot participa şi la concursuri de decorat arbuşti, dotate cu premii, iar în intervalul 9-17, îşi pot imortaliza vizita prin fotografii inedite la panourile tematice special instalate cu ocazia celui mai important eveniment agricol al anului.

Târgul AGRALIM poate fi vizitat pe 1 septembrie, între orele 12-16, respectiv pe 2, 3 între orele 9-17, iar duminică până în ora 14. Evenimentul AGRALIM are ca partener principal Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, partener compania Agroconcept Dealer New Holland şi este susţinut de marile companii agricole Astra Trifeşti – Domeniile Lungu, Grupul de firme Panifcom, Industrializarea cărnii Kosarom SA.

INFO

www.agri-events.ro

www.facebook.com/agralim.iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: