Targ de Craciun la Iasi

În perioada 13 – 22 decembrie, Consiliul Judetean Iasi va organiza prima editie a Târgului de Crăciun de la Iasi. Evenimentul se va desfăsura pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfânt si Strada Costache Negri si va putea fi vizitat în fiecare zi, între orele 9.00-20.00. Deschiderea oficială a târgului va avea loc vineri, 13 decembrie, la ora 9.00.

Târgul de Crăciun va reuni peste 60 de producători si comercianti din toată tara. Cei mai multi dintre acestia sunt din Judetul Iasi, pentru că am vrut să încurajăm comertul produselor locale. Ca o noutate fată de Târgul de anul trecut, anul acesta Consiliul Judetean a achizitionat 50 de căsute, care au fost dotate corespunzător. Îi invităm pe toti iesenii si turistii care ne vizitează orasul în această perioadă să vină la Târg pentru a ne bucura împreună de sărbătorile de iarnă. Cei care vor veni la eveniment vor putea cumpăra produse alimentare traditionale, precum si cadouri pentru cei dragi sau decoratiuni specifice”, a declarat dl. Cristian ADOMNITEI, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Pe lista bunătătilor specifice sărbătorilor de iarnă care vor putea fi achizitionate de la Târg se află preparate din carne, brânzeturi de oaie si capră, cascaval, pastramă, cârnati traditionali, tocană de iarnă, produse de patiserie, mere coapte, turte moldovenesti, cozonaci, plăcinte, prăjituri cu miere si scortisoară, sucuri naturale de fructe, palincă, vin fiert cu arome de portocale, cuisoare si scortisoară. Gurmanzii se vor bucura si de produse culinare din bucătăria internatională. În acelasi timp, vizitatorii vor putea cumpăra accesorii de brad si decoratiuni de Crăciun, lumânări decorative lucrate manual, ornamente, precum si alte produse de artizanat.

Târgul va oferi si variante de petrecere a timpului liber. Atmosfera sărbătorilor va fi întretinută de grupuri de colindători si urători, participanti la Festivalul folcloric „Datini si obiceiuri de iarnă”. În fiecare seară, între orele 17.00-18.00, în cadrul târgului se vor derula diverse momente artistice sustinute de trupa Teatrului pentru Copii si Tineret „Luceafărul” Iasi, solistii Filarmonicii de Stat „Moldova” si altii. Totodată, mai multe grupuri corale si-au anuntat intentia de a-i colinda pe cei care vor veni la Târg.

Pentru prima dată la un astfel de târg va participa si Directia Silvică Iasi, care va comercializa brăduti naturali în ghivece. Expozantii vor participa la concursul pentru cea mai frumoasă căsută.

INFO

www.icc.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: