Târg de cireșe la Bojdeuca lui Ion Creangă, ediția a II-a

Targ-de-cirese-la-Bojdeuca

Duminică, 14 iunie 2015, începând cu ora 10:00, va avea loc a doua ediție a evenimentului ”Cireșe la Bojdeucă”, organizat de Muzeul Literaturii Române Iași în parteneriat cu Camera Agricolă Județeană. Acesta constă în organizarea unui târg de cireșe în curtea Muzeului „Ion Creangă”, unde producători locali vor prezenta bunătăți, iar invitații MLR Iași vor completa atmosfera cu programe culturale.

Evenimentul va debuta cu prezentarea târgului și va continua cu o serie de momente artistice tematice. Începând cu ora 10:30, programul artistic va fi compus din:

  • Monolog Nică Apetrei – Manu Mihalache, Școala Ștefan Bîrsănescu;
  • Lectură publică – Emanuel Enache (premiul II la Concursului Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – POVEŞTI, 2015);
  • Pantomimă – Tora Hamre, Școala Petru Poni;
  • Atelier confecționare cireșe din hârtie – Clubul Licurici. Invitat special: Petru Ciubotaru, actor Teatrul Național „V. Alecsandri”, Iași

De asemenea, Palatul Copiilor Iași va participa în cadrul evenimentului cu un program coordonat de prof. Gabriela Andrei:

  • Dans modern și majorete – coordonator Mihaela Bogdan;
  • Piesa de teatru „Prostia omenească” – coordonator Ana Hegyi Purice;
  • Fabulă, poezie – coordonator Andreia Macarov;
  • Atelier de creație – coordonator Gabriela Andrei.

Tot în cadrul evenimentului Cireșe la Bojdeucă se va desfășura și concursul Găsiţi Punguţa cu… două cireşe!, iar câștigătorii vor fi premiați de către producătorii prezenți la târg. Despre evenimentul de duminică, doamna Monica Ionela Pandelea, directorul executiv al Camerei Agricole Județene Iași, a declarat:

Ne bucurăm să avem din nou prilejul de a colabora în acest proiect, care sper să devină o tradiție pentru ieșeni. Încurajăm consumatorii, în special copiii, să consume fructe proaspete provenite de la producători locali. Sper ca surprizele dulci, bucuria de a asculta povești, să fie motive suficiente pentru ca Bojdeuca să fie plină de oaspeți”.

Cel mai potrivit loc din lume pentru un târg de cireșe este în bătătura lui Ion Creangă. Asta s-a văzut și anul trecut, când curtea Bojdeucii a devenit neîncăpătoare. Invităm și în acest an pe toată lumea, cu mic cu mare, să caute punguța cu două cireșe, să se bucure de bucuria copiilor și să calce pragul Librăriei de la Bojdeucă, unde cărțile despre lumea copilăriei abia așteaptă să fie citite.”, a declarat Dan Lungu, directorul Muzeului Literaturii Române Iași.

INFO

Muzeul Literaturii Romane Iasi

Str. V. Pogor 4

Web: www.muzeulliteraturiiiasi.ro

FB: www.facebook.com/muzeulliteraturiiromane.iasi

PE ACEEASI TEMA:

Târgul de Turism „Vacanţa”

Cele mai bune oferte imobiliare, in aprilie, la Palas Mall

Targul universitatilor iesene, la finalul lunii martie la Palas

RIUF Iasi 2019

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Magdalena Rădulescu: „Revelație”, la Palatul Culturii din Iași

AUR pentru Mălina Constantinescu, eleva Colegiului Naţional la Olimpiada Balcanică de Fizică

IAȘI Guitar Academy 23 – 24 iulie 2019

Program Cinema Ateneu: 22 – 28 iulie 2019

Scrie un comentariu: