Tango vs. Jazz | Classix Festival

Cea de-a doua ediție a Classix Festival va avea loc la Iași, în perioada 14 – 18 martie 2021. Desfășurat sub conceptul atemporalității, festivalul marchează revitalizarea experiențelor artistice în contextul social curent pandemic.

Anul 2021 marchează 100 de ani de la nașterea „tatălui tango-ului”, argentinianul Astor Piazzolla. Într-o ediție Classix desfășurată sub egida timpului și a ritmului, trăsăturile sud-americane aduc un plus de culoare și intensitate; iar când trăirile și pasiunea tango-ului se întrepătrund cu elemente de jazz și aristocrație pragheză, rezultatul este un duo efervescent și original, care va conduce misticismul foaierului Palatului Culturii la un nou nivel.

Cu susținerea Centrului Ceh, în foaierul Palatului Culturii din Iași, festivalul îi are ca invitați pe Duo Řehák – Vocetková: Kristina Vocetková – violoncel; Milan Řehák – accordeon.

PROGRAM

  • Astor Piazzolla (1921 – 1992): Libertango (1974) & Milonga del angel (1965)
  • Jose Bragato (1915 – 2017): Graciela y buenos aires & Milontan
  • Astor Piazolla (1921 – 1992): Oblivion (1982), Le Grand Tango (1982), Ave Maria (1984), Escualo (1979)

Intrarea la concert este liberă, bazată pe invitații gratuite în număr limitat care vor putea fi obținute pe platforma iabilet.ro. Accesul se realizează respectând normele de distanțare socială și prevederile legislației în vigoare. Ocuparea sălii va fi realizată în proporție de 30%, conform reglementărilor actuale de desfășurare a evenimentelor culturale. Organizatorii își rezervă dreptul de a actualiza modalitatea de acces și de desfășurare a evenimentului în contextul eventualelor modificări survenite în normele legale de desfășurare.

Toate concertele și evenimentele vor fi difuzate online pe pagina de Facebook.

INFO

Classix Festival

www.classixfestival.ro

www.facebook.com/classixFestival

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: