Tango pentru Palatul Culturii

Centrul Cultural Internațional din Iași și Agence de Développement des Echanges Européens din Paris vă invită vineri, 12 septembrie 2014, la evenimentul „Tango pentru Palatul Culturii”, la care invitati de onoare sunt ASR Printul Paul al Romaniei si ASR Printesa Lia a Romaniei.


Evenimentul va fi marcat de două momente importante:

  • lansarea cărții ”Un Omagiu Regal pentru România Adus de Stră-Nepotul MS Regele Ferdinand A.S.R. Prințul Paul al României” ce va avea loc pe data de 12 septembrie 2014, la ora 11.00, la Hotel International, situat pe strada Palat 5A, Iași
  • un spectacol de tango în aer liber, „Tango pentru Palatul Culturii”, pe scena amplasata pe patinoarul Palas, in cadrul Festivalului International al Muzicii Mecanice de la Iasi, sambata, 13 septembrie, de la ora 17.00.

Momentele exceptionale de tango, in prezenta ASR Printul Paul al Romaniei si ASR Printesa Lia a Romaniei, vor fi  susținute de reprezentanții școlilor de tango din Iași – Atelierul de Tango si  Tango Feliz.  Reprezentanții școlilor de tango din Iași vor susține un moment artistic special la care publicul este așteptat să participe și să se implice în semn de solidaritate cu organizatorii.

La lansarea de carte, la care reprezentantii presei au posibilitatea filmarii/realizarii de fotografii si interviuri, A.S.R. Prințul Paul va trece în revistă cele mai importante fotografii și documente incluse în volumul mai sus menționat, o carte-document, rodul unei munci de cinci ani, bazată pe o colecție impresionantă de fotografii, documente și obiecte ale Casei Regale a României și ale altor Case Regale Europene, moștenite și primite de A.S.R. Prințul Paul. Prezentarea va fi presărată cu amintiri și întâmplări din copilăria și adolescența prințului, perioadă în care acesta a avut în jurul său figuri importante ale istoriei moderne a României, membrii Casei Regale.

Cartea cuprinde 326 de pagini color, peste 600 de poze alb-negru și color din arhiva personală a Reginei Maria, a lui Carol al II-lea, a Principelui Nicolae, a Prințului Carol Mircea și a Prințului Paul, numeroase documente și scrisori originale, unele publicate în premieră, și poze ale unor obiecte personale ale Regelui Carol al II-lea și ale Principelui Nicolae. Întreaga colecție de poze, documente, scrisori și obiecte din această carte fac parte în prezent din colecția privată a A.S.R. Prințul Paul al României.

Centrul Cultural Internațional din Iași este o organizație non-guvernamenatală creată din dorința de a promova și susține valorile autentice ale României și de a oferi un context de comunicare și schimb intercultural prin intermediul artelor. ADEE Paris isi propune dezvoltarea schimburilor culturale intre statele europene si promovarea Romaniei in exterior.

INFO

Centrul Cultural Internațional din Iași

facebook.com/Centrul.Cultural.International.Iasi

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: