Take, Ianke si Cadir

Luni, 3 martie 2014, de la ora 19.30, la Teatrul National Iasi va avea loc spectacolul de teatru ”Take, Ianke si Cadir” de Victor Ion Popa, in regia lui Doru Ana.  Publicul îi va redescoperi în rolul celor trei vecini negustori – un evreu, un român şi un turc – pe Ioan Gyuri Pascu, Nicolae Urs şi Doru Ana. Alături de personajele titulare, pe scenă vor mai urca: Mircea Rusu, Maria Junghietu, Ioana Calotă, Ioana Ancea şi Andrei Roşu.

Un evreu, un roman si un turc, sunt negustori ce isi impart clientela. In final, fata evreului si baiatul romanului ajung sa se iubeasca, povestea lor de dragoste, fiind in conceptia tatilor lor, absolut imposibila. Batranul Cadir, vesnic indragostit si mereu pus pe sotii, face insa in asa fel incat istoria sa aiba un final fericit. Fireste ca atmosfera cordiala se va putea materializa printr-o “fuziune” a celor doua pravalii.

Piesa lui Victor Ion Popa are un puternic mesaj uman, e calda, sentimentala, plina de umor, e o predica sociala, o piesa scrisa cu mestesug, cu replici antologice, ce a obtinut intotdeauna succesul de public.

Scenografia este semnată de Imelda Manu – Jipa, regia tehnică de Claudiu Ştefan, iar ilustraţia muzicală de Patricia Prundea.

BILETE SI REZERVARI

Biletele se gasesc la casa de bilete a salii de spectacol, la Casa de Cultura a Studentilor si online in reteaua bilete.ro, biletoo.ro, startickets.ro, blt.ro si ticketstore.ro. Pretul unui bilet, in functie de categorie este de 60/80 lei. Rezervari de bilete la telefon 0749 052323 .

INFO

Teatrul National Iasi

www.teatrulnationaliasi.ro/‎

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: