Taboo, The Black Eyed Peas

Azi la Power Play il sarbatorim pe Taboo de la The Black Eyed Peas. Jaime Luis Gomez pe numele sau adevarat, s-a nascut pe 14 iulie 1975 in Rosemead, California. A inceput inca de mic sa cante, insa de-abia in 1995, cand s-a alaturat celor de la The Black Eyed Peas, a trecut la profesionism.

Cu o mama indiana si un tata mexican, Luis a fost expus la tot felul de influente muzicale, de la samba sau merengue, la rap si rock n’ roll. Pentru a intra in grupul care avea sa-l faca celebru, a trebuit sa treaca mai multe probe, fiindca Will I Am si Apple De Ap, veterani in acest domeniu, doreau un om talentat, care sa faca si partea de voce si sa puna umarul si la compozitii.

Grupul The Black Eyed Peas se formase in 1989 sub numele de Atban Klann, insa si-a schimbat denumirea la cererea casei de discuri Interscope Records. Primul lor album, “Behind the Front”, a aparut in 1998, insa single-urile “Joints & Jam” sau “Fallin’ Up” n-au produs nicio intrare notabila in topuri. De-abia dupa ce compania lor de marketing s-a implicat mai serios in promovare, au reusit sa iasa din anonimat cu albumul din 2000, “Bridging the Gap”, pe care au avut colaborari cu Macy Gray si Esthero. Tot o colaborare ii va face celebri in 2003: piesa “Where Is The Love” cu Justin Timberlake ajunge number one in Marea Britanie, iar albumul Elephunk se vinde in peste 3 milioane de exemplare. Piesa “Let’s Get It Started” le aduce si un Premiu Grammy la categoria Best Rap Performance By A Duo Or Group. Si celelalte single-uri ajung in topuri, mai ales la radiourile dance.

Dupa un turneu mondial in 2004, The Black Eyed Peas intra in studio si inregistreaza noile compozitii pentru albumul “Monkey Business”. Desi critica muzicala nu a apreciat prea tare tendinta grupului de a pune accent pe ritm in defavoarea melodiei, discul se vinde foarte bine, iar piesa “Don’t Phunk with My Heart” devine un hit international, ajungand pe prima pozitie in nu mai putin de 12 tari. Cu toate acestea, trupa a luat o pauza si a revenit abia in 2009, odata cu lansarea celui de-al 5-lea album, The Energy Never Dies, de pe care piese ca “Boom Boom Pow” sau “Meet Me Halfway” au contribuit la obtinerea unui loc 1 in Billboard 200 si prezenta timp de 38 de saptamani in primele 10 pozitii ale aceleiasi ierarhii. Al 6-lea album, The Beginning a aparut in noiembrie 2010 si a aratat fata unei trupe puternic influentata de stilul electro-house. Desi “The Time (DIrty Bit)”, “Just Can’t Get Enough” sau “Don’t Stop the Party” au fost bine primite de public, Black Eyed Peas au decis sa ia o noua pauza. Pana sa revina din nou in prim plan, il ascultam pe Taboo cu ai sai colegi de la Black Eyed Peas: “Shut Up”!

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: