Tableta Google va fi lansata in luna mai si va fi produsa de Asus

Conform digitimes.com,  Google si Asus vor lansa o tableta, cel mai devreme in luna mai a acestui an. Dispozitivul va rula Android Ice Cream Sandwich Vanilla si va avea un display de 7 inch, cu o rezolutie a ecranului  de 1280×800. Noul dispozitiv isi propune sa atace pozitia detinuta pe piata de Kindle Fire – Amazon.  Pretul tabletei se va situa in intervalul 199-249 de dolari.  Asustek a refuzat sa comenteze pe marginea acestui subiect.

Google - Asus tablet - tableta NexusGoogle a vizat mai multi producatori de dispozitive cu Android , printre acestia aflindu-se HTC si Acer. Cei de la HTC au refuzat ocazia de a realiza tableta Google, intrucit ar afecta vanzarile altor produse similare pe care le au pe piata, in timp ce Acer nu dispune de resursele necesare pentru dezvoltarea unui astfel de dispozitiv. Chiar daca Asus nu a fost prima lor alegere, capacitatea acestora de a dezvolta produse inovatoare si de buna calitate a contat in decizia finala luata de Google.

Odata cu implicarea in proiect,  Asus capata acces la tehnologia Google de dezvoltare software si continut, invata cum pot dezvolta mai bine propriile dispozitive bazate pe Android si au acces la piata de tablete din Statele Unite.

Tableta ce va rezulta din colaborarea Google si Asus va fi, probabil,  prima care va pune in valoare noul concept Google Play.

Pe de alta parte, nu este foarte clar de ce vrea Google sa dezvolte o tableta cu ecran de 7 inch. Odata cu finalizarea preluarii Motorola, Google va avea instantaneu in portofoliu, trei tablete: Xoom – cu ecran de 10,1 inch, Xyboard (Xoom 2) care are un ecran de acceasi dimensiune, 10,1 inch si o tableta Xyboard cu display de 8,2 inch.

Conform Brooke Crothers (CNET Blog Network),  aceasta decizie ar putea sa aiba legatura cu zvonurile conform carora Apple va lansa o tableta iPad  cu ecran mai mic.  Reprezentantul unei firme de cercetare cu sediul in Taipei a afirmat ca un Ipad cu ecran mai mic se afla in faza de testare. O asemenea tableta, daca se va dovedi reala, nu va fi lansata mai devreme de sfirsitul acestui an. Asta le-ar oferi celor de la Google, daca presupunerile sint adevarate, timp sa reactioneze la o eventuala lansare Apple pe acest segment de piata.

Sursa: digitimes.com; CNET.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , , ,

Scrie un comentariu: