Tabără internatională de creatie in Parcova, Republica Moldova

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chisinău sustine, în colaborare cu Primăria Parcova Consiliul Raional Edineţ si Primăria Edineţ, proiectul initiat de  Asociaţia Culturală „Parcova-Nova” si devenit deja o traditie, Festivalul-Tabăra internatională de creatie Parcova 2013 – editia a XI-a.

Tabăra de creatie Parcova a căpătat valentele unui eveniment cultural de anvergură, care a intrat, prin străduinţa organizatorilor ei, în posesia unui patrimoniu valoros. Pe parcursul a celor 10 ani de desfăşurare a Taberei de Creaţie, patrimoniul cultural a fost îmbogăţit cu peste 200 lucrări semnate de artişti consacraţi proveniţi din ţări precum România, Republica Moldova, Polonia, Rusia, Belarus, Olanda, Franţa, Ucraina.

Scopul urmărit  prin organizarea acestei Tabere de Creaţie este de a revitaliza viaţa culturală din Basarabia, prin înfiinţarea unei Colecţii de Artă Contemporană, precum şi identificarea, valorificarea şi promovarea creaţiilor de adevărată valoare artistică. Pentru aceasta în cadrul taberei urmează să se organizeze workshop-uri între artiştii invitaţi şi tinerii cu potenţial artistic din zonă şi un Centru de Documentare artistică – pornind de la informarea despre ediţiile succesive ale Taberei şi continuând cu cercetarea etnografică, muzeografică asupra zonei.

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc pe data de 29 iulie 2013, ora 11:00, în localitatea Parcova, raionul Edinet, în prezenta domnului Valeriu Matei,  directorul Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chisinău, domnului Ion Bîlbă, directorul  Asociatiei Culturale „Parcova Nova”, domnului  Constantin Cojocaru, primarul orasului Edinet si a altor oficialităti locale.

INFO

www.icr.ro/chisinau/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: