Tabăra de cultură şi civilizaţie românească „Acasă la noi”, ediţia a XIX-a

acasa-la-noi

Asociaţiunea pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român – ASTRA, prin Despărţământul „Mihail Kogălniceanu” Iaşi, vă invită să luați parte la evenimentul ocazionat de sosirea grupurilor de elevi și profesori din Republica Moldova – din despărţămintele ASTRA Criuleni „Ioan Sârbu” (localitățile Măgdăceşti, Ratuş, Hârtopul Mare, Coşărniţa, Boşcana), ASTRA Gura Căinarului „Dorul Răutului” (localitatea Gura Căinarului) și ASTRA Străşeni  „Mihai Eminescu” (cercul Astra din localitatea Sireți) – care vor fi primiți la Primăria Municipiului Iași în data de 18 iulie ora 12 unde vor transmite un salut frățesc în cadrul unui program artistic.

Tabăra de cultură şi civilizaţie românească „Acasă la noi”, ediţia a XIX-a, este organizată pentru tinerii români aflaţi în prezent în afara graniţelor ţării, cu sprijinul membrilor ASTRA din România. În fiecare an, invitaţii au ca punct de plecare capitala culturală a românilor – Iaşi, unde grupurile participante vor vizita muzeele Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, Bojdeuca lui Ion Creangă și Muzeul Unirii. În fiecare din aceste localităţi tinerii vor avea întâlniri cu membrii desparţămintelor ASTREI şi cu oficialităţile locale, cu care vor putea schimba opinii şi idei.

Tabăra asigură acestor tineri posibilitatea de a vizita România, de a conştientiza faptul că de o parte şi de alta a Prutului şi în jurul graniţelor României se vorbește aceași limbă, de a cunoaşte istoria naţională, de a-şi perfecţiona limba română, de a comunica cu tinerii din alte zone, precum şi cu gazdele, de a participa la diferite activităţi cultural-educative (festivaluri, hramuri, drumeţii, hore, reuniuni, conferinţe etc.).

Atașăm programul I+ II celor 380 de elevi și profesori din Ucraina și Republica Moldova care sunt invitați în diferite localități din țară.

INFO

Asociaţiunea pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român – ASTRA

astraculturalaiasi.wordpress.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: