„T.U.Iași Racing” – prima echipă românească care va participa la competiția „Formula Student” din Olanda

Echipa „T.U.Iași Racing”, formată din zece de studenți ai Facultății de Mecanică de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, este prima echipă românească care va participa la competiția „Formula Student” din Olanda.

Competiția se va desfășura în perioada 17-20 iulie în orașul Assen și va urmări evaluarea monopostului (n. r. mașina de curse) construit de studenți în peste opt luni. Mașina va fi analizată atât din punct de vedere static (costuri, design, documentație), cât și dinamic (eficiență, accelerație, rezistență etc.).

Coordonată și întemeiată de profesorii Ciprian Ciofu și Gabriel Ursescu, de la Facultatea de Mecanică, echipa va reprezenta pentru al cincilea an România la un concurs de tip „Formula Student”, înființat de Societatea Inginerilor și Producătorilor Mondiali de Automobile (SAE).

Anul acesta ne-am înscris la mai multe competiții și am fost admiși în Italia, Ungaria și Olanda. Concursurile din Italia și din Ungaria se suprapun în ceea ce privește perioada și, astfel, am preferat să mergem în Olanda”, a declarat Ciprian Ciofu, șef de lucrări în cadrul Facultății de Mecanică.

Mașina de curse pe care studenții o vor folosi pentru a concura a fost finalizată, iar pentru materialele necesare echipa a apelat la mai multe firme specializate, totul bazându-se pe sponsorizări, conform regulamentului impus. Costurile de construcție a mașinii de curse se ridică la peste 20.000 de euro.

Până acum, echipa „T.U.Iași Racing” a construit cinci monoposturi și a adunat investiții de peste 30.000 de dolari. Cu peste 10.000 de ore lucrate, studenții au participat în anul 2012 la competiția „Formula Student” din Spania, în 2013 și în 2015 în Ungaria, iar în 2016 au concurat pentru prima dată în două competiții în același an, în Italia și în Ungaria.

„Formula Student” este cea mai mare competiție tehnică din lume dedicată studenților care proiectează, construiesc și rulează un prototip de curse în conformitate cu regulile impuse de organizatori. În Olanda, concursul ajunge pentru prima dată în luna iulie a anului 2017 și va avea loc în circuitul TT din Assen, construit în anul 1995, cunoscut și sub numele de „Catedrala vitezei”. Formula Student Netherlands are o limită de 50 de echipe și va aduce în același loc peste 3000 de studenți din întreaga lume.

Sponsori Gold: BMT, DELPHI, LEAR, CONTINENTAL AG, EKY-SAM. Sponsori Silver: Cenit, Resonance, Motul, Technosteel LBR, Denso. Sponsori Bronze: Dezmembrari LUCA, Ipexim Radiatoare, Plasmacut . Parteneri: Modtech, Pim, Delta PLAN, Iasi Airport, Color-metal, Polydis, Completechip, Zen Garage

INFO

www.tuiasiracing.ro

facebook.com/tuiasiracingteam

tuiasiracing@gmail.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: