T.U. IAȘI RACING, pentru a saptea oara la ”Formula Student”, in Italia

Un grup de 18 studenți ai Facultății de Mecanică de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, care formează echipa „T.U. Iași Racing”, va participa și anul acesta la concursul „Formula Student”. Competiția se va desfășura în provincia Parma din Italia, în perioada 11-15 iulie 2018, pe Circuitul „Riccardo Paletti”.

Concursul va urmări evaluarea monopostului (n. r. mașina de curse) atât din punct de vedere static (costuri, design, documentație), cât și dinamic (eficiență, accelerație, rezistență pe traseu etc.). Mașina de curse pe care studenții o vor folosi pentru a concura este în curs de construcție, iar pentru materialele necesare, echipa a apelat la mai multe firme specializate, totul bazându-se pe sponsorizări, conform regulamentului impus. Costurile de construcție a mașinii de curse depășesc 20.000 de euro.

Coordonată și întemeiată de profesorii Ciprian Ciofu și Gabriel Ursescu, de la Facultatea de Mecanică, echipa va reprezenta România pentru a șaptea oară la un concurs de tip „Formula Student”.

Am ales să mergem la competiția din Italia deoarece acolo întâlnim multe echipe de top, din Germania, Italia sau Spania. Va fi a doua noastră participare acolo, după cea din 2016, – și a șaptea competiție la care participăm de când a apărut echipa – și dorim să demonstrăm că am conceput un monopost mai performant și, astfel, să obținem un punctaj și o clasare mult mai bune. Desigur, pentru a ne atinge scopul, avem nevoie atât de munca în echipă, cât și de sprijinul sponsorilor și al partenerilor. În acest an am reușit să atragem câțiva membri noi, cărora le-am găsit locul în echipă, astfel încât și ei să poată deprinde abilități noi, care le vor fi de ajutor în cariera de inginer, dar și echipa să câștige prin aportul lor. De asemenea, echipa noastră are, de anul trecut, și un student de la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iași”, a declarat Ștefan Grigorean, liderul echipei.

Până acum, echipa „T.U.Iași Racing” a adunat investiții de peste 50.000 de dolari și a construit șase monoposturi. Cu cel puțin 15.000 ore lucrate, studenții au participat în anul 2012 la „Formula Student” din Spania, în 2013 și în 2015 în Ungaria, iar în 2016 au concurat, pentru prima dată, la două competiții în același an, în Italia și în Ungaria. În 2017, „T.U. Iași Racing” a fost singura și prima echipă din România care a participat la ediția din Olanda.

„Formula Student” este cea mai mare competiție tehnică din lume dedicată studenților care proiectează, construiesc și rulează un prototip de curse în conformitate cu regulile impuse de organizatori. Aceasta a fost înființată de Societatea Inginerilor și Producătorilor Mondiali de Automobile (SAE).

Sponsori Gold: LEAR, CONTINENTAL AG, GREENBAU. Sponsori Silver: Resonance, Motul, Technosteel LBR, Denso, Atexis, . Sponsori Bronze: Dezmembrari LUCA, Ipexim Radiatoare, Plasmacut, Color-metal . Parteneri: Polydis, Zen Garage, Nutechnologies, Cromax, VIP Auto Distribution, Americ4ro

INFO

www.tuiasiracing.ro

 facebook.com/tuiasiracingteam

 tuiasiracing@gmail.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: