Sziget Festival 2014

Sziget Festival este unul dintre cele mai mari evenimente multiculturale din Europa si se pregateste de sarbatorirea a 22 de ani de existenta, prima editie avand loc in 1993. Festivalul atrage aproape 400.000 de fani din peste 70 de tari pe o insula situata in inima Budapestei si ofera o experienta completa de festival-vacanta cu petreceri non-stop, concerte live extraordinare si acces la toata oferta turistica pe care o poate oferi capitala Ungariei.

Sziget este Insula Libertatii si poate fi privita ca un fel de stat independent. Este de fapt un festival alcatuit din multiple festivaluri, un eveniment de o saptamana cu aproximativ 50 de scene si 200 de evenimente zilnic. Trupele care sustin concerte sunt de toate genurile, de la cele mai mari nume de pe scena pop/rock internationala pana la stelele muzicii electronice insa veti gasi de asemenea si reprezentanti din genurile metal, folk, jazz, blues, alternativ si chiar muzica clasica.

Sziget-ul nu inseamna doar muzica, oferind o mare diversitate  de evenimente culturale cum ar fi teatru, circ sau expozitii. Are de asemenea si o plaja unde fanii se pot bucura de vara pe malul Dunarii. Este singurul festival de mare amploare unde veti gasi muzica tiganeasca autentica si chiar evenimente dedicate minoritatilor sexuale.

Calatoria avand ca destinatie Sziget-ul include toate metodele posibile, puteti ajunge cu autobuzul, trenul, avionul, masina proprie si chiar cu vaporul. Cazarea nu este o problema, multi dintre fani stau pe perioada festivalului in corturi sau rulote insa exista o oferta de cazare suficient de bogata la hotelurile si hostel-urile din imprejurimi.

Editia din 2014 va avea loc in perioada 11-18 august pe Obudai Island, Budapesta si este organizata de Sziget Cultural Management. Concertele deja confirmate includ nume ca: Queens of the Stone Age * The Prodigy * Placebo * Macklemore And Ryan Lewis * Skrillex * Calvin Harris * Lily Allen * Bastille * Imagine Dragons * Jake Bugg * Stromae * Die Fantastischen Vier * London Grammar * La Roux * Ska-p * Tom Odell * Miles Kane * Klaxons * Michael Kiwanuka * Laidback Luke * Darkside * Bonobo * Palma Violets * The Big Pink * Kavinsky * Fink * Borgore * Jagwar Ma * Brody Dalle * Starlight Girls * si multi altii.

Pentru bilete, CLICK AICI! Pentru harta CLICK AICI! Pentru program CLICK AICI. Harta festivalului in format PDF este disponibila AICI!

INFO

Sziget Festival

Obudai Island, Budapesta

www.szigetfestival.com

www.facebook.com/SzigetFestival

twitter.com/szigetofficial

www.youtube.com/user/szigetofficial

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: