Sziget Festival 2012 / Fanfara Ciocarlia, Goran Bregovics si Emir Kusturica pe scena World Music Party

Organizatorii Sziget Festival 2012 au anuntat cele 25 de grupuri care vor face publicul sa danseze cu foc, de pe scena World Music Party. Printre acestea se numara Fanfara Ciocarlia, The Pogues, Goran Bregovic Wedding and Funeral Band, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Quimby si Besh o droM.

fanfara ciocirlia la Sziget Festival

Fanfara Ciocirlia va cinta la Sziget Festival pe scena World Music.

Toti membrii acestor formatii vor performa pe scena World Music Party, o scena cu traditie in cadrul festivalului Sziget. Pe aceasta scena concerteaza de fiecare data atit cele mai noi nume, cit si cele mai renumite grupuri ale acestui gen de muzica.  Pe scena festivalului Sziget vor urca in acest an si Korn, Two Door Cinema Club, Axwell, Ministry, Bebel Gilberto, Caro Emerald, LMFAO si multi altii.

VEZI SI: Placebo, Hurts si The Subways la Sziget Festival 2012

De pe scena World Music Party nu puteau absenta sunetele balcanice. Cei care vor aduce petrecerea balcanica la festival sunt artisti de renume international: Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Shantel & Bucovina Club Orkestar si Fanfara Ciocarlia.

Goran Bregovic este un artist extrem de cunoscut in aceasta arie a muzicii. A compus pentru artisti precum Iggy Pop, Cesaria Evora, Emir Kusturica. Colaboreaza cu numeroase grupuri muzicale, iar la Sziget Festival 2012, va fi prezent alaturi de Wedding And Funeral Band.

Emir Kusturica este cunoscut mai mult ca regizor, insa este de asemenea si un muzician talentat. Pe scena va incinge atmosfera in varianta Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra.

Shantel este un cunoscut producator german, ai carui bunici de pe linie materna erau romani, din Bucovina. Shantel isi cultiva originile muzicale alaturi de Bucovina Club Orkestar, punind in muzica toata pasiunea si creativitatea sa.

Fanfara Ciocarlia si-a cistigat renumele de a fi cea mai rapida fanfara din lume. Membrii grupului sunt originari din satul Zece Prajini, judetul Iasi. De altfel, Fanfara Ciocarlia a dus numele Romaniei pe cele mai mari scene ale lumii.

http://www.youtube.com/watch?v=RrHk2JyKJsw

Irlandezii de la The Pogues, creatorii folk-punk-ului irlanez, vor veni la Sziget Festival 2012 in varianta originala, activa in anii 1982 – 1992. Unul din membrii trupei parasise la un moment dat formatia, pentru un proiect personal, insa a revenit la The Pogues.

Spiritul latin isi va face simtita energia prin intermediul show-urilor pe care le vor face trupele La Selva Sur, Che Sudaka, Sergent Garcia, Muchachito Bombo Infierno (Spania), Los De Abajo (Mexic), Figli De Madre Ignota, Roy Paci & Aretuska (Italia), Molotov si Narasirato (Insulele Solomon). Nu vor lipsi nici membrii trupei din Bosnia, Dubioza Kolektiv, deja cunoscuti publicului roman dupa concertele live sustinute in tara. Muzica ruseasca va fi prezenta la Sziget Festival 2012 prin concertul exploziv pe care combo-ul ska Leningrad, promit sa il sustina. Si pentru ca scena World Music Party este un adevarat cocktail de culturi internationale, line-up-ul celor 25 de formatii prezente se completeaza cu trupe din Ungaria, Olanda, Germania, Algeria sau Grecia. Astfel, pe scena vor fi prezenti maghiarii de la Besh o droM, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Quimby si colaborarea maghiaro-ucrainiano-germana numita Rotfront. Trupa franco-algeriana HK & Les Saltimbanks si Amsterdam Klezmer Band din Olanda vor completa acest line-up exploziv.

BILETE SI ABONAMENTE

Biletele si abonamentele pentru Sziget Festival 2012 se pot achizitiona din reteaua Eventim si online pe www.eventim.ro. Biletele pentru o zi se gasesc la pretul de 40 Euro. Pretul unui abonament pentru festival si camping este de 195 Euro, iar al unui abonament simplu de 165 euro.

Sursa: iconcert.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: