SWIMATHON / Atelierul Parintilor face valuri pentru mame

Swimathon este o platforma de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locala, organizata sub forma unei competitii de inot.  Fiecare institutie, organizatie, persoana sau grup care doreste sa sustina un proiect isi desemneaza un inotator sau o echipa de inotatori, care trebuie sa inoate cât mai multe lungimi de bazin intr-un anumit interval de timp. Anterior evenimentului, participantii desfasoara campanii cu scopul de a strânge cât mai multe angajamente de plata de la colegi, cercul de prieteni, cunostinte, parteneri, companii. Acestia sustin inotatorul/ echipa dorita cu o suma pentru fiecare lungime de bazin inotata.

swimathon atelierul parintilor

Atelierul Parintilor va participa la prima editie Swimathon din Iasi cu proiectul: “Calificare si educatie pentru mamicile din Centrul Maternal Iasi.” Scopul proiectului este de a mobiliza comunitatea pentru a acoperi plata unor cursuri de calificare pentru mamele din Centrul Maternal Maternus, plus sustinerea teoretica si practica a acestora in educarea copiilor.

Mamele care ajung in centrele maternale provin, de obicei, din familii defavorizate, adeseori, dezorganizate, lipsite de posibilitati materiale si de acces la educatie. Dupa o perioada de sase luni, in care beneficiaza de serviciile centrelor maternale, ele se intorc in comunitate cu putine sanse reale de a se integra pe piata muncii. Lipsa banilor nu le permite accesul la sistemul de educatie, ele fiind obligate de imprejurari sa isi caute un loc de munca lipsit de orice calificare si remunerat corespunzator. Banii strânsi de noi vor fi folositi pentru a oferi cursuri de calificare profesionala pentru 5 mamici si consiliere parentala pentru toate mamicile din Centru, pentru a dezvolta un mediu familial stabil, financiar si emotional.

Suma necesara pentru proiect este de 7700 de lei, folositi pentru a acoperi taxele pentru participarea la eveniment, pentru plata cursurilor de calificare, a taxelor de transport, si achizitionarea materialelor necesare sesiunilor de educatie parentala de care vor beneficia toate mamele din Centrul Maternal Maternus din Iasi. Atelierul Parintilor ofera gratuit cursurile si consilierea parentala.

Momentan, avem 5 inotatori inscrisi pentru cauza noastra. Este vorba despre: Marian Macovei, Codrin     Ditu, Andrei Sipoteanu, Raluca Munteanu si Caterina Veliscu o fetita curajoasa de 12 ani care vrea sa ajute mamicile din Centru. Veti afla pe parcurs mai multe despre ei si motivatia lor!

Daca vreti sa ne sprijiniti in aceasta cauza, fiti alaturi de noi vineri, 6 iulie, intre orele 15:00 -18:00, la Strandul Municipal!! Mai mult, ne puteti sustine financiar cu orice suma completând  formularul de pe pagina oficiala a evenimentului: http://swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=97&Itemid=174

Impreuna putem cladi un viitor mai sigur pentru copiii si mamele din Centrul Maternal Iasi!

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: